
A Húsvét a húshagyó, 40 napos böjtnek a lezárása, ami a megújulás, a családi együttlétek és az ünneplés időszaka. Ha idén valami igazán különleges élményre vágysz Húsvétkor, akkor érdemes ellátogatnod a Sulyom Tájétterembe – a Tisza-tónál, Sarud szívében kínál gasztronómiai és élményközpontú kikapcsolódást az egész család számára.
A Sulyom Tájétterem 2025 húsvétjára is egyedi ünnepi menüsorral készül, ami kizárólag április 17-27. között érhető el, naponta korlátozott mennyiségben. A fogások nem csupán különleges alapanyagokat vonultatnak fel, hanem történeteket mesélnek a térségről, a hagyományokról és a modern vidéki konyha újragondolt stílusáról.
Ünnepi menüsor a Tisza-tó partján
A húsvéti menüsor három ételből áll, amik külön-külön is rendelhetők:
Leves
Hevesi puszták bárány legényfogó levese – 3.600 Ft
(Allergének: glutén, tej, zeller, mustár)
Főétel
Sarudi nyúl vadas túrófánkkal – 5.800 Ft
(Allergének: glutén, tej, mustár, szulfit, zeller)
Desszert
Sulyom Húsvéti tojás – Mangós fehércsoki meglepetés – 2.900 Ft
(Allergének: tej, glutén)
A menüsor célja, hogy egy-egy fogáson keresztül a vendégek megkóstolják azt, amit a Sulyom Tájétterem, vagyis Sarud ikonikus étterme, a „Tisza-tó étterme” képvisel: szezonális, helyi alapanyagokon alapuló, kreatív és emlékezetes ízek.
Élmény nemcsak a tányéron – játszóház éttermi környezetben
A Sulyom egyedülálló abban, hogy nemcsak az ízekre fókuszál, hanem az egész családra. A Játszóház Étterem koncepciója egy külön éttermi szárnyban valósult meg, ahol a gyerekkel érkezők zavartalanul, játék közben várhatják az ételeket.
A Sulyomban elérhető társas- és kártyajátékok a PIATNIK HUNGÁRIA támogatásával kerültek bevezetésre, és szabadon használhatók akár az étterem többi részén is. Ez a figyelmesség kiemelkedő azok számára, akik szeretnék, hogy az ünnepi ebéd nyugodt, élményteli és családbarát legyen.
Kényelmi szolgáltatások – Sulyom Extra
A húsvéti időszak nemcsak az ünneplésé, hanem a pihenésé is. A Sulyom Tájétterem vendégei igénybe vehetik a Sulyom extra szolgáltatásait, amelyek valóban teljessé teszik az itt-tartózkodást.
Ezek közül néhány kiemelkedő élmény:
-
Játszóház gyerekeknek az étkezés ideje alatt
-
Kutyabarát környezet, saját kutya menüvel és friss vízzel
-
Sofőrszolgálat, hogy egy borvacsora után se kelljen kompromisszumot kötni
-
Szálláslehetőség a közeli Élményfalu pihenő portáin és közösségi szállásain
-
Ajándékutalványok, ha élményt ajándékoznál
Ezek a szolgáltatások azt a célt szolgálják, hogy a Sulyomban való étkezés ne csak egy program, hanem egy életre szóló emlék legyen.
Elektromos autóval érkezel? Töltsd fel nálunk!
A Sulyom elkötelezett a fenntartható vendéglátás mellett. Az étterem parkolójában két, 22 kW teljesítményű VESTEL töltőállomás várja az elektromos autóval érkező vendégeket. A töltés a látogatás ideje alatt kényelmesen elérhető – ráadásul 2025. április 27-ig a TESLA-tulajdonosok számára díjmentes, ha előzetesen asztalt foglalnak legalább két főre.
Ez a kezdeményezés is mutatja, hogy a Tisza-tó étterme – a Sulyom Tájétterem Sarudon – nemcsak gasztronómiai szempontból nyújt kiemelkedő élményt, hanem felelősséget is vállal a környezetért.
Foglalj időben – a húsvéti menü naponta limitált mennyiségben elérhető!
A különleges menüsor kizárólag április 17- 27 között, nyitvatartásunk ideje alatt érhető el, ráadásul naponta korlátozott adagban. Éppen ezért az asztalfoglalás előzetesen erősen ajánlott.
Foglalj most online: https://sulyom.hu/hu/foglalas
Vagy hívd közvetlenül kollégáinkat: +36 70 529 9229
Ha idén húsvétkor valódi élményre, különleges ízekre és figyelmes vendéglátásra vágysz, ne keresd tovább: a Sulyom Tájétterem – Sarud gyöngyszeme – minden érzékszervedet ünneplésre hívja.

Különleges gasztronómiai eseményre készülünk a Sulyom Tájétteremben 2025. április 12-13-án! A Tisza-tó partján működő éttermünk teljes hétvégés (szombat-vasárnap) Spárga Degusztációs eseményt szervez, amelyre minden gasztronómiai élményre vágyó vendégünket szeretettel várjuk.
Az exkluzív hétvégét 2 hetes spárgaszezon keretezi április 3-tól április 13-ig, amikor a tavasz egyik legnemesebb zöldségét ünnepeljük változatos fogásokkal.
Exkluzív spárga degusztációs hétvége – 2025. április 12-13. (szombat-vasárnap)
A spárgaszezon csúcspontját jelentő hétvégén séfünk, Mikk Szabolcs, különleges, 5 fogásos kóstolómenüt alkotott, amelyhez gondosan válogatott borokat társítottunk. Ez a hétvége igazi ünnepe lesz a tavasz zöld aranyának!
Teljes degusztációs menüsor a hétvégére:
- Sarudi Tavasz - Meleg előétel
Spárga variáció, hollandi habbal, tökéletes tojással
Allergének: tojás, tejtermék
Bor: Világi pincészet Zöldveltelini '24 (10 cl) - Ébredő természet - Leves
Medvehagymás spárgaleves bacon morzsával
Allergének: tejtermék
Bor: Yealands Sauvignon Blanc '23 (10 cl) - Sarudi Sertésszűz - Főétel I.
Spárga veluté és burgonya pave
Allergének: tejtermék
Bor: Thummerer Batonnage Chardonnay '23 (10 cl) - Hullámok titkai - Főétel II.
Sült paradicsomkrémes garnélás tagliatelle spárgával, tigrisrák koronával
Allergének: glutén, tojás, tejtermék, rák
Bor: Colos du Mont-Olivet Lirac Rosé '23 (10 cl) - Tisza-tavi Napsugár - Desszert
Macha teás sajttorta eper variációkkal
Allergének: tojás, glutén, diófélék, tejtermék
Bor: Gróf Degenfeld szamorodni '20 (4 cl)
A teljes degusztációs menü ára: 21.000 Ft/fő
Borsor kiegészítés: 7.500 Ft/fő
Fontos! A degusztációs menühöz előzetes regisztráció szükséges! Online asztalfoglalás esetén kérjük, a megjegyzés mezőbe írjátok be: SPÁRGA ÜNNEP
Spárgaszezon a Sulyom konyhájában – 2025. április 3-13.
A degusztációs hétvége mellett április 3-tól 13-ig éttermünk állandó kínálatában is megjelennek a spárgás különlegességek. Séfünk a szezon legfrissebb alapanyagával készült exkluzív fogásokat alkotott, amelyek a Sulyom filozófiáját tükrözik: helyi alapanyagok modern feldolgozását, a "Tisza-tó új ÉtelStílusának" megteremtését.
"A spárga az egyik legnemesebb zöldség, amelyet a tavasz kínál nekünk. Különleges, finom íze és számos elkészítési módja miatt az egyik kedvenc alapanyagom" - vallja séfünk, aki ezúttal is különleges kulináris utazásra invitálja vendégeinket.
A menüsor, ami a tavasz ízeit hozza el (április 3-13.)
Meleg előétel - Sarudi Tavasz
Spárga variáció, hollandi habbal, tökéletes tojással
Allergének: tojás, tejtermék
3.900 Ft
Főétel - Sarudi Sertésszűz
Spárga veluté és burgonya pave
Allergének: tejtermék
6.100 Ft
Desszert - Tisza-tavi Napsugár
Macha teás sajttorta eper variációkkal
Allergének: tojás, glutén, diófélék, tejtermék
2.800 Ft
Miért válasszatok minket?
A Sulyom Tájétterem Magyarország TOP 100 étterme (92. hely, 2024), számos elismeréssel büszkélkedhetünk, köztük a SVÉT Sakura díjjal, és a 20 legjobb túrógombóc egyikének címével. 2025-ben pedig a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai lettünk és elnyertük Az Év Kutyabarát Étterme díjat.
Kényelmi szolgáltatások a tökéletes élményért
Éttermünk nem csak kiváló konyhájáról ismert, hanem extra szolgáltatásainkról is:
- Elektromos autó töltés: 2 db elektromos töltő áll elektromos járművel érkező vendégeink rendelkezésére.
- Kutyabarát környezet: Pórázon tartott négylábú barátaitokat is szeretettel fogadjuk, számukra külön étlappal is készülünk.
- Sofőr szolgálat: Előzetes egyeztetés esetén vendégeink szállítását is vállaljuk, hogy nyugodtan élvezhessétek borainkat.
- Játszóház: Családoknak sem kell kompromisszumot kötniük, játszóházunk garantálja a gyermekek szórakozását, miközben a szülők zavartalanul élvezhetik a kulináris élményeket.
- Szálláslehetőség: Ha hosszabb kikapcsolódást terveztek, vagy szeretnétek élvezni borainkat, előzetes egyeztetés esetén szállást is tudunk biztosítani az Élményfalu keretében.
Praktikus információk
Spárgaszezon a Sulyomban: 2025. április 3-13.
Spárga Degusztációs Hétvége: 2025. április 12-13.
Nyitvatartás: Csütörtök - Vasárnap: 12:00 - 20:00, Hétfő - Szerda: Zárva
Helyszín: Sarud, 3386, Sulyom Tájétterem, Kossuth út 2.
A helyek limitáltak, ezért érdemes mielőbb asztalt foglalni a különleges spárgaélményért! Ne felejtsétek el a foglalás során a "SPÁRGA ÜNNEP" megjegyzést feltüntetni!
Fedezzétek fel a tavasz ízeit, és csatlakozzatok hozzánk a Tisza-tó partján egy felejthetetlen gasztronómiai élményért!

Ingyenes töltés és díjnyertes gasztronómia egy helyen – kizárólag TESLA tulajdonosoknak 2025. április 20-ig!
A Sulyom Tájétterem különleges ajánlattal kedveskedik az elektromos autózás úttörőinek: 2025. április 20-ig minden TESLA tulajdonos vendégünk INGYENESEN töltheti járművét éttermi látogatása során. Élvezd a Tisza-tó vidékének legkiválóbb gasztronómiai élményét, miközben autód is feltöltődik – mindezt extra költségek nélkül!
A különleges ajánlat részletei:
- Időtartam: 2025. március 20. - április 20.
- Feltétel: Asztalfoglalás a Sulyom Tájétterembe (minimum 2 fő részére)
- Mit kap? Ingyenes töltést 2 db nagy teljesítményű evDirect Type 2 töltőállomásunkon (22 kW)
- Töltési idő: Az éttermi látogatás teljes időtartama alatt
- Foglalás: Telefonon a +36 70 529 9229 számon, a "Tesla töltés" akció megjelölésével
Miért válaszd a Sulyom Tájéttermet?
1. Díjnyertes gasztronómia a Tisza-tó partján
A Sulyom Tájétterem nem csupán egy töltőállomással rendelkező vidéki étterem. Magyarország TOP 100 étterme között szerepelünk - 2024-ben a 92. helyre rangsorolt minket a Dining Guide, 2025-ben pedig büszkén csatlakoztunk a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) illusztris csapatához.
Mikk Szabolcs séf vezetésével olyan kulináris élményt kínálunk, amely ötvözi a helyi alapanyagokat a modern konyhatechnológiával. A Tisza-tó védett vízinövényéről, a sulyomról elnevezett éttermünk a "Tisza-tó új ÉtelStílusát" képviseli - innovatív és autentikus egyszerre.
2. Korszerű töltőtechnológia
Két VESTEL technológiájú, 22 kW teljesítményű töltőállomásunk a legújabb generációs elektromos autók számára is optimális töltési sebességet biztosít. A töltőállomások kényelmes megközelíthetősége és a modern technológia garantálja, hogy autója problémamentesen töltődjön, míg te a kulináris élményeket élvezed.
3. Díjnyertes környezettudatos szemlélet
Éttermünk és az Élményfalu Sarud büszkén viseli a fenntarthatóság jegyében elnyert elismeréseket. Az Élményfalu - amelynek a Sulyom Tájétterem is szerves része - nemrégiben elnyerte a Fenntartható Turisztikai Fejlesztésekért Díjat, elismerve azt a küldetést, hogy Sarudot valódi fenntartható pihenőhellyé tegye, ahol a természet és a felelősségteljes turizmus kéz a kézben jár. A "0 km-es elv" szerint dolgozunk: saját Élménykertünkben termesztjük konyhai alapanyagaink egy részét évszaktól függően, zöld energiaforrásokat használunk, és tudatosan népszerűsítjük az ökogazdálkodást. TESLA tulajdonosként bizonyára értékeled a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket, amely minden szolgáltatásunkban megjelenik és a térség természeti értékeinek megőrzését szolgálja.
Családbarát környezet és különleges szolgáltatások
Játszóház az étteremben
A Sulyom nemcsak étterem, hanem igazi játszóház is! A Fővárosi Állatkert egykori Játszóházát üzemeltető csapatunk Sarudon is megteremtette a játék örömét. Míg te és TESLA-d feltöltődnek, a gyerekek is garantáltan jól szórakoznak nálunk.
Kutyabarát hely
Büszkén viseljük "Az Év Kutyabarát Étterme" különdíját. Négylábú családtagjaid is szeretettel várjuk, számukra friss vizet és speciális kutyamenüt kínálunk, hogy az egész család - a négylábúakat is beleértve - kellemesen tölthesse az időt.
Kikapcsolódási lehetőségek a töltés ideje alatt
A töltési idő alatt számos program közül választhatsz a Tisza-tó varázslatos környezetében:
- Séta a saját Élménykertünkben, ahol megtekintheted, hogyan termesztjük konyhai alapanyagainkat
- Kerékpározás a Tisza-tó körüli 65 km-es zárt kerékpárúton (kerékpárkölcsönzési lehetőség, előre egyeztetve)
- Látogatás a Sarudon található Apraja Farmja és a Mini Zoo-ba
- Az ország egyetlen Horgász múzeumának felfedezése Sarudon
Tervezd meg az utad hozzánk!
A Sulyom Tájétterem ideális pihenőpont TESLA utazása során. Stratégiai elhelyezkedésünk miatt könnyen beilleszthető hosszabb utak pihenőjeként is:
- Budapesttől: 146 km (kb. 1 óra 30 perc)
- M7 autópálya lehajtótól: 30 km
- Poroszlói leágazótól (33-as út): 10 km
- Tisza-tó körüli kerékpárúttól: pár 100 méter
Töltőállomásaink megtalálhatók a népszerű töltőkereső alkalmazásokban (Plugshare, Nextcharge) "Sulyom Tájétterem" néven.
Asztalfoglalás és további információk
Ne maradj le egyedülálló ajánlatunkról! Foglald le az asztalod most, és élvezd a díjnyertes gasztronómiát ingyenes töltéssel kombinálva:
- Telefon: +36 70 529 9229
- Email:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - Cím: 3386 Sarud, Kossuth út. 2.
- GPS koordináták: 47.584325269099324, 20.599862408259682
- Nyitvatartás: Csütörtöktől vasárnapig 12:00-20:00 között
Csatlakozz környezettudatos közösségünkhöz!
A Sulyom Tájétterem büszkén támogatja az elektromos közlekedést és a fenntartható életmódot. A TESLA tulajdonosok számára kínált ingyenes töltési akciónk csak az első lépés – célunk egy olyan közösség építése, amely osztozik értékeinkben.
Töltődj fel életenergiával és elektromossággal – várunk a Sulyom Tájétteremben Sarudon a Tisza-tó partján!

Tavaszi ízek ünnepe medvehagymával a Sulyom Tájétteremben
A tavasz beköszöntével különleges gasztronómiai élmény vár a Sulyom Tájétterem vendégeire. 2025. március 20-30. között exkluzív tavaszi séfajánlattal készülünk, amelyben a medvehagyma játssza a főszerepet, kiegészülve a szezon legfrissebb alapanyagaival.
Tavaszi frissesség a tányérokon
A Tisza-tó partján fekvő éttermünk séfje az ébredő természet legjavát csempészi tányérjainkra. A tavaszi menüsor három, gondosan komponált fogásból áll, amelyek tökéletesen tükrözik a Sulyom "Tisza-tó új ÉtelStílusának" filozófiáját.
Előétel: Medvehagyma leves fetasajtos kadaif tésztával
A bársonyos medvehagyma krémleves intenzív zöld színe már önmagában is szemet gyönyörködtető. A fetasajtos kadaif tésztával párosítva izgalmas textúra-kontrasztot és harmonikus ízélményt nyújt. A frissen szedett medvehagyma aromája tökéletesen érvényesül ebben a tavaszi fogásban. (Allergének: tej, tojás, glutén)
3.200 Ft
Főétel: Magyar mezők kincsei
Medvehagymás rizottó kecskesajttal, gomba relish-sel és serrano sonka csipsszel – ez a különleges főétel egyszerre tiszteleg a magyar és a nemzetközi gasztronómia előtt. A krémes rizottót átjárja a medvehagyma karakteres íze, míg a kecskesajt kellemes savassága, a gomba földes aromája és a ropogós serrano sonka tökéletes harmóniát alkot. (Allergének: tej, szulfitok)
5.200 Ft
Desszert: Édes sarudi élet
A menüsor méltó zárásaként egy csoki brownie érkezik, szeder raguval és sós karamellás csoki mousse-szal. Az édességben rejlő kontrasztok – a csokoládé gazdagsága, a szeder frissessége és a sós karamell komplexitása – tökéletes befejezést nyújtanak a kulináris utazáshoz. (Allergének: tej, tojás, glutén, diófélék/pisztácia)
2.600 Ft
Miért válasszon minket?
A Sulyom Tájétterem nem véletlenül került be Magyarország TOP 100 étterme közé. Filozófiánk a helyi alapanyagok modern feldolgozásán alapul, mindig szem előtt tartva a szezonalitást és a fenntarthatóságot. A tavaszi séfajánlatunk híven tükrözi ezt a szemléletet – a környező természetből ihletett fogásaink a legmagasabb gasztronómiai színvonalon készülnek.
Büszkék vagyunk az elmúlt években kapott szakmai elismerésekre:
- Dining City Top 100 étterem rangsorában a 92. hely
- 2025-ben a Stílusos Vidéki Éttermiség tagja
- SVÉT Sakura díj
- Az Év Kutyabarát Étterme díj (2024)
- Top 20 túrógombóc díjazott
Élményeink és szolgáltatásaink
A Sulyom Tájétterem számunkra több mint egy vendéglátóegység – küldetésünk, hogy élménnyé tegyük a nálunk töltött időt. Ezért számtalan kiegészítő szolgáltatással várjuk vendégeinket:
- Játszóház: Családok számára játszópolc és külön játszóház áll rendelkezésre, baba-mama szobával kiegészítve.
- Események/köszöntések: Vállaljuk torták, virágcsokrok beszerzését, egyedi dekorációk készítését és zenével kísért köszöntéseket.
- Szeparé különterem: 6 fős intim tér üzleti vagy családi találkozókhoz.
- Zártkörű rendezvények: Születésnapok, gyerekzsúrok, üzleti találkozók, családi ünnepek és esküvők lebonyolítása.
- Kutyabarát környezet: Az étterem teljes területén szeretettel várjuk a négylábú családtagokat is, sőt, számukra külön kutyamenüt is kínálunk.
- Elektromos autó töltés: Környezettudatos vendégeinknek 2 töltőpont áll rendelkezésre a parkolóban.
- Sofőrszolgálat: Előzetes egyeztetés esetén vállaljuk vendégeink szállítását.
- Szálláslehetőség: Hosszabb kikapcsolódáshoz szállást is tudunk biztosítani az Élményfaluban.
Praktikus tudnivalók
- Időpont: 2025. március 20-30.
- Helyszín: Sulyom Tájétterem, Kossuth út 2., Sarud, 3386
- Nyitvatartás: Csütörtök-Vasárnap, 12:00-20:00 (Hétfő-Szerda: zárva)
- Asztalfoglalás: sulyom.hu/hu/foglalas
A helyek limitáltak, ezért javasoljuk, hogy mielőbb foglalja le asztalát! Lepje meg magát és szeretteit ezzel a tavaszi ízorgiával, és köszöntsük együtt a tavaszt a festői Tisza-tó partján!

Különleges gasztronómiai élmény a Tisza-tónál: Sulyom Tájétterem az Országos Étterem Héten
Egyedi ízek, exkluzív menü a Tisza-tó partján
A Sulyom Tájétterem idén tavasszal is részt vesz az Országos Étterem Hét programjában 2025. március 13- 30. között.
Ez az esemény kiváló lehetőséget biztosít a vendégek számára, hogy Mikk Szabolcs séf és csapata által megalkotott, szezonális alapanyagokból készült menüsorokat kóstoljanak meg.
A Sulyom Tájétterem a Tisza-tó egyedi gasztronómiai koncepcióját mutatja be az esemény során, amiben a hagyományos magyar ízek a Tisza-tó sajátosságai és a modern kulináris trendek találkoznak.
Az Étterem Hét exkluzív menüje
A vendégek az Étterem Hét alatt a következő exkluzív háromfogásos menüt ízlelhetik meg:
Előételek:
-
Marha carpaccio diós pestóval, rukkolával, kapri körtével
(Allergének: tej, dió)
-
Zeller carpaccio szezámolajjal, pörkölt dióval és pirított édesköménnyel
(Allergének: zeller, dió, szezám)
Levesek:
-
Sarudi korhely halászlé harcsával
(Allergének: hal)
-
Élménykert lilakáposzta-krémleves kacsamájjal és édesköményes zeller relish
(Allergének: laktóz)
Főételek:
-
Tisza tavi zöldfűszeres marharolád kacsamáj raguval és korong burgonyával
(Allergének: tej)
-
Kakukkfüves egész pisztráng fenyőmagos vadrizs salátával és sült majonézzel
(Allergének: hal, tojás, mustár) - Falusi csirkepaprikás vajas galuskával
(Allergének: tej, glutén, tojás)
Desszertek:
-
Étcsokoládés mousse szedres zselével és sült tojáshabbal
(Allergének: tojás, tej, liszt)
-
SULYOMisu – A Sulyom ikonikus tájdesszertje
(Allergének: tojás, tej, glutén)
Menüsor ára: 10.800,- Ft
Miért érdemes ellátogatni a Sulyom Tájétterembe?
-
Tisza-tavi gasztronómiai utazás: A helyi alapanyagokból készült fogások hűen tükrözik a régió természeti kincseit.
-
Prémium minőségű ételek: Mikk Szabolcs séf közreműködésével a hagyományos és modern konyha egyensúlyát élvezhetik.
-
Elismert szakmai díjak: A Sulyom Tájétterem számos elismerésben részesült:
-
2025-ben a Stílusos Vidéki Éttermiség tagja lett
-
2024-ben elnyerte Az Év Kutyabarát Étterme díjat
-
Dining City Top 100 étterem rangsorában a 92. helyet szerezte meg
-
SVÉT Sakura díj
-
Top 20 túrógombóc díjazott
-
Fenntartható szemlélet: Az étterem igyekszik a helyi termelőktől beszerzett alapanyagokkal és saját bemutatókertjéből származó friss hozzávalókkal dolgozni.
-
Limitált foglalási lehetőség: Az asztalok száma korlátozott, így érdemes időben lefoglalni.
Asztalfoglalás az Étterem Hétre
Az Étterem Hét ideje alatt a Sulyom Tájétterem az alábbi nyitvatartás szerint várja vendégeit:
-
Csütörtök - Vasárnap: 12:00 - 20:00
-
Hétfő - Szerda: Zárva
Asztalfoglalás kizárólag a DiningCity weboldalán keresztül lehetséges, de a helyek száma limitált!
Ne maradjon le erről az egyedülálló gasztronómiai élményről a Tisza-tó partján, foglalja le asztalát időben!
Foglaláshoz kattintson ide »

A Sulyom Tájétterem a SVÉT tagja - Új fejezet a Tisza-tó gasztronómiájában
A Sulyom Tájétterem számára hatalmas megtiszteltetés, hogy 2025 március 03-án csatlakozhatott a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) kiváló közösségéhez. Ez az elismerés nemcsak a mi munkánkat igazolja vissza, hanem a Tisza-tó és Sarud gasztronómiai fejlődését is előtérbe helyezi. De mit is jelent valójában a SVÉT-tagság, és miért különleges ez az elismerés?
Mi az a SVÉT?
A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) egy olyan gasztronómiai egyesület, ami a magyar vidéki vendéglátás legkiemelkedőbb szereplőit fogja össze. Célja, hogy népszerűsítse a minőségi vidéki gasztronómiát, támogassa a helyi termelőket és megmutassa, hogy a magyar vidék is képes kiváló szintű gasztronómiai élményeket kínálni.
A SVÉT olyan éttermeket választ a tagjai közé, akik kiemelkedő minőséget képviselnek, elkötelezettek a fenntartható gasztronómia mellett és a helyi alapanyagokból készített fogásokat helyezik előtérbe. Az egyesület évente több gasztronómiai eseményt is szervez, ahol a tagok bemutatkozhatnak és inspirálhatják egymást.
A SVÉT vezetősége
Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) elnöke, kiemelkedő magyar séf és gasztronómiai tanácsadó, aki több évtizedes nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Pályafutása során számos neves szállodában és étteremben dolgozott, 25 évesen már a Kastélyhotel Sasvár konyhafőnöke volt. Később a Four Seasons Budapest kávézó éttermét nyitotta meg, majd gasztronómiai tanácsadóként segítette vidéki éttermek és szállodák megnyitását és működését, akik közül több is Michelin-ajánlást kapott. Elkötelezett a vidéki gasztronómia fejlesztése iránt, és aktívan részt vesz a magyar gasztronómiai élet formálásában.
Szikora Eszter, a SVÉT egyik alelnöke, a magyar gasztronómiai közösség elismert tagja, aki jelentős szerepet vállal a vidéki éttermek és a helyi termelők közötti kapcsolatok erősítésében. Munkájával hozzájárul a hazai gasztronómia fejlődéséhez és a minőségi vendéglátás népszerűsítéséhez.
Csapody Balázs, a SVÉT másik alelnöke, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa és vezetője, aki elkötelezett a helyi alapanyagok és a magyar konyha hagyományainak megőrzése iránt. Vezetésével az étterem számos elismerést szerzett, és a régió gasztronómiai életének meghatározó szereplőjévé vált.
Miért rang a SVÉT-tagság?
A SVÉT-tagság az egyik legnagyobb szakmai elismerés a vidéki gasztronómiában. Ez igazolja, hogy egy étterem megfelel a legmagasabb minőségi elvárásoknak, hiteles és elkötelezett a helyi termelők támogatása mellett. A tagság előnyei:
-
Hitelesség és presztízs – A vendégek és a szakma számára is garancia a minőségre.
-
Hálózat és kapcsolatok – Lehetőség együttműködésre Magyarország legjobb vidéki éttermeivel.
-
Médiamegjelenés és vendégvonzó erő – A SVÉT-tagság segít növelni az ismertséget.
-
Részvétel rangos gasztronómiai eseményeken – Lehetőség bemutatkozni a legnívósabb rendezvényeken.
A Sulyom Tájétterem és a Tisza-tó gasztronómiája
A Sulyom Tájétterem nem csupán egy étterem, hanem egy olyan gasztronómiai élményközpont, ami a Tisza-tó környékének ízeit és hagyományait mutatja be modern, kifinomult formában. Az étterem Sarudon található és kiemelten fontosnak tartja a helyi termelőkkel való együttműködést. Konyhája a régió hagyományos alapanyagait ötvözi a kortárs gasztronómiai technológiákkal, így egyedi és megismételhetetlen ételkülönlegességeket kínál.
A SVÉT-tagság nemcsak az étterem számára elismerés, hanem az egész régió számára is. Ez az új mérföldkő hozzájárul ahhoz, hogy Sarud és a Tisza-tó még inkább felkerüljön Magyarország gasztronómiai térképére és egyre több vendéget vonzzon a minőségi vidéki vendéglátás iránt érdeklődők köréből.
A jövő kilátásai
A Sulyom Tájétterem a jövőben is folytatja a helyi alapanyagokra építő, minőségi gasztronómia fejlesztését. A SVÉT tagjaként még szorosabb együttműködésre törekszünk a többi prémium vidéki étteremmel és célunk, hogy a Tisza-tó gasztronómiai hírnevét tovább építsük.
A Sulyom Tájétterem a mai nappal hivatalosan is a SVÉT, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület tagjává vált. Ez hatalmas elismerés egy kis falu, Sarud 4 éve működő gasztro attrakciójának. Ezúton is köszönjük Mikk Szabolcs séf, Birliba Tamás étteremvezető és a Sulyom és az Élményfalu Sarud minden munkatársának emberfeletti munkáját, amivel hozzájárultak Sarud gasztronómiai fellendüléséhez.
Ez az elismerés egyben kötelez bennünket arra is, hogy tovább haladjunk a GasztroFalu koncepció megvalósítása felé. A Sulyom Tájétterem, a Sarudi Töltés Fröccsterasz és a Sarudi Lepénysütő sikereire és népszerűségére építve együttműködési lehetőségeket kínálunk a helyi állattenyésztőknek, termelőknek és a minőségi gasztronómia iránt elkötelezett vendéglátósoknak és szálláshely-üzemeltetőknek.
Büszkék vagyunk erre az elismerésre, és szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné megkóstolni a Tisza-tó ízeit egy igazán különleges környezetben!

Hölgyek hetei a Sulyom Tájétteremben – Exkluzív gasztronómiai ünnep
A nőnap hagyományosan egy nap, amikor különleges figyelmet fordítunk a hölgyekre. Mi a Sulyom Tájétteremben azonban úgy döntöttünk, hogy idén nem csupán egy napig ünnepeljük a nőket. Március 6-tól 16-ig éttermünk egy exkluzív, limitált menüsorral és gondosan válogatott borokkal várja vendégeit a festői Tisza-tó partján.
Egy felejthetetlen kulináris élmény
Büszkék vagyunk arra, hogy éttermünk bekerült Magyarország TOP 100 étterme közé, 2024-ben a 92. helyet foglalva el. A Sulyom filozófiája a helyi alapanyagok modern feldolgozásán, a "Tisza-tó új ÉtelStílusának" megteremtésén alapul.
Séfünk, Mikk Szabolcs kifejezetten erre az alkalomra állított össze egy négyfogásos, elegáns menüsort, amely a tavaszi megújulást és finomságot képviseli – tökéletes választás egy különleges nőnapi ünnepléshez.
A menüsor, ami elcsábít
Az élmény egy pohár Sauska Rosé Brut pezsgővel indul, majd egy frissítő málnaleves következik áfonyás fehércsokis ganache-sal. Főételként konfitált tőkehalat szolgálunk fel quinoa salátával és édesburgonya-pürével, amelyhez Thummerer Batonnage Chardonnay '23 fehérbort ajánlunk.
A menüsor zárásaként étcsokoládés mousse érkezik szedres zselével, szedres-vaníliás krémmel és sült tojáshabbal, Stumpf Nagy-Eged Dűlő Syrah Grand Superior '19 vörösbor kíséretében.
Menüsor részletek:
- Köszöntő pezsgő: Sauska Rosé Brut (2 dl)
- Előétel: Málnaleves áfonyás fehércsokis ganache-sal
Allergének: nincs - Főétel: Konfitált tőkehal quinoa salátával és édesburgonya-pürével
Allergének: tej - Borajánlás: Thummerer Batonnage Chardonnay '23 (1 dl)
- Desszert: Étcsokoládés mousse szedres zselével, szedres-vaníliás krémmel és sült tojáshabbal
Allergének: tojás, tej, glutén - Borajánlás: Stumpf Nagy-Eged Dűlő Syrah Grand Superior '19 (1 dl)
Miért válassz minket?
Éttermünk neve a tóban található védett vízinövényről, a sulyomról kapta, amely szimbolikusan is kifejezi filozófiánkat. Az elmúlt években számos elismerést kaptunk: a TOP 100-as helyezés mellett elnyertük a Sakura díjat és a Best of Hungary minősítést is. Nálunk kóstolható az ország 20 legjobb túrógombócának egyike.
A Hölgyek Hetei esemény tökéletes alkalom arra, hogy felfedezd, mit jelent a Sulyom-élmény. Akár párként érkeztek, akár barátnők társaságában, a 2x négy napos eseménysorozat alatt garantáltan felejthetetlen kulináris utazásban lesz részetek.
Praktikus tudnivalók
- Négyfogásos menüsor: 14.500 Ft/fő
- Borsor: +5.000 Ft/fő
- Időpont: 2025. március 6-16.
- Helyszín: Sarud, 3386, Sulyom Tájétterem, Kossuth út 2.
A helyek limitáltak, ezért érdemes mielőbb asztalt foglalni. Tedd különlegessé a nőnapot – nálunk, a Sulyom Tájétteremben!

Sarud település tenni akaró lakóihoz és a #Sarudszeretőkhöz.




30.000 Ft értékű ÉLMÉNYFALU AJÁNDÉK UTALVÁNY

20,000 Ft értékű GYÖNGYSZEM ABC AJÁNDÉK UTALVÁNY

10,000 Ft értékű SULYOM TÁJÉTTEREM AJÁNDÉK UTALVÁNY
#BABGULYÁS

10400494-50526566-7072 1000
(megjegyzés: SARUDI JÓTÉKONYSÁGI EGYÜTTFŐZÉS)

SMS:06.30.9496.814


#ÉlményfaluSarud #aTiszatóPihenőfaluja
#aTiszatóAktívésÖkoturisztikaiKözpontja
#SulyomTájétterem