
A Sulyom Tájétterem a SVÉT tagja - Új fejezet a Tisza-tó gasztronómiájában
A Sulyom Tájétterem számára hatalmas megtiszteltetés, hogy 2025 március 03-án csatlakozhatott a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) kiváló közösségéhez. Ez az elismerés nemcsak a mi munkánkat igazolja vissza, hanem a Tisza-tó és Sarud gasztronómiai fejlődését is előtérbe helyezi. De mit is jelent valójában a SVÉT-tagság, és miért különleges ez az elismerés?
Mi az a SVÉT?
A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) egy olyan gasztronómiai egyesület, ami a magyar vidéki vendéglátás legkiemelkedőbb szereplőit fogja össze. Célja, hogy népszerűsítse a minőségi vidéki gasztronómiát, támogassa a helyi termelőket és megmutassa, hogy a magyar vidék is képes kiváló szintű gasztronómiai élményeket kínálni.
A SVÉT olyan éttermeket választ a tagjai közé, akik kiemelkedő minőséget képviselnek, elkötelezettek a fenntartható gasztronómia mellett és a helyi alapanyagokból készített fogásokat helyezik előtérbe. Az egyesület évente több gasztronómiai eseményt is szervez, ahol a tagok bemutatkozhatnak és inspirálhatják egymást.
A SVÉT vezetősége
Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) elnöke, kiemelkedő magyar séf és gasztronómiai tanácsadó, aki több évtizedes nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Pályafutása során számos neves szállodában és étteremben dolgozott, 25 évesen már a Kastélyhotel Sasvár konyhafőnöke volt. Később a Four Seasons Budapest kávézó éttermét nyitotta meg, majd gasztronómiai tanácsadóként segítette vidéki éttermek és szállodák megnyitását és működését, akik közül több is Michelin-ajánlást kapott. Elkötelezett a vidéki gasztronómia fejlesztése iránt, és aktívan részt vesz a magyar gasztronómiai élet formálásában.
Szikora Eszter, a SVÉT egyik alelnöke, a magyar gasztronómiai közösség elismert tagja, aki jelentős szerepet vállal a vidéki éttermek és a helyi termelők közötti kapcsolatok erősítésében. Munkájával hozzájárul a hazai gasztronómia fejlődéséhez és a minőségi vendéglátás népszerűsítéséhez.
Csapody Balázs, a SVÉT másik alelnöke, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa és vezetője, aki elkötelezett a helyi alapanyagok és a magyar konyha hagyományainak megőrzése iránt. Vezetésével az étterem számos elismerést szerzett, és a régió gasztronómiai életének meghatározó szereplőjévé vált.
Miért rang a SVÉT-tagság?
A SVÉT-tagság az egyik legnagyobb szakmai elismerés a vidéki gasztronómiában. Ez igazolja, hogy egy étterem megfelel a legmagasabb minőségi elvárásoknak, hiteles és elkötelezett a helyi termelők támogatása mellett. A tagság előnyei:
-
Hitelesség és presztízs – A vendégek és a szakma számára is garancia a minőségre.
-
Hálózat és kapcsolatok – Lehetőség együttműködésre Magyarország legjobb vidéki éttermeivel.
-
Médiamegjelenés és vendégvonzó erő – A SVÉT-tagság segít növelni az ismertséget.
-
Részvétel rangos gasztronómiai eseményeken – Lehetőség bemutatkozni a legnívósabb rendezvényeken.
A Sulyom Tájétterem és a Tisza-tó gasztronómiája
A Sulyom Tájétterem nem csupán egy étterem, hanem egy olyan gasztronómiai élményközpont, ami a Tisza-tó környékének ízeit és hagyományait mutatja be modern, kifinomult formában. Az étterem Sarudon található és kiemelten fontosnak tartja a helyi termelőkkel való együttműködést. Konyhája a régió hagyományos alapanyagait ötvözi a kortárs gasztronómiai technológiákkal, így egyedi és megismételhetetlen ételkülönlegességeket kínál.
A SVÉT-tagság nemcsak az étterem számára elismerés, hanem az egész régió számára is. Ez az új mérföldkő hozzájárul ahhoz, hogy Sarud és a Tisza-tó még inkább felkerüljön Magyarország gasztronómiai térképére és egyre több vendéget vonzzon a minőségi vidéki vendéglátás iránt érdeklődők köréből.
A jövő kilátásai
A Sulyom Tájétterem a jövőben is folytatja a helyi alapanyagokra építő, minőségi gasztronómia fejlesztését. A SVÉT tagjaként még szorosabb együttműködésre törekszünk a többi prémium vidéki étteremmel és célunk, hogy a Tisza-tó gasztronómiai hírnevét tovább építsük.
A Sulyom Tájétterem a mai nappal hivatalosan is a SVÉT, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület tagjává vált. Ez hatalmas elismerés egy kis falu, Sarud 4 éve működő gasztro attrakciójának. Ezúton is köszönjük Mikk Szabolcs séf, Birliba Tamás étteremvezető és a Sulyom és az Élményfalu Sarud minden munkatársának emberfeletti munkáját, amivel hozzájárultak Sarud gasztronómiai fellendüléséhez.
Ez az elismerés egyben kötelez bennünket arra is, hogy tovább haladjunk a GasztroFalu koncepció megvalósítása felé. A Sulyom Tájétterem, a Sarudi Töltés Fröccsterasz és a Sarudi Lepénysütő sikereire és népszerűségére építve együttműködési lehetőségeket kínálunk a helyi állattenyésztőknek, termelőknek és a minőségi gasztronómia iránt elkötelezett vendéglátósoknak és szálláshely-üzemeltetőknek.
Büszkék vagyunk erre az elismerésre, és szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné megkóstolni a Tisza-tó ízeit egy igazán különleges környezetben!

Hölgyek hetei a Sulyom Tájétteremben – Exkluzív gasztronómiai ünnep
A nőnap hagyományosan egy nap, amikor különleges figyelmet fordítunk a hölgyekre. Mi a Sulyom Tájétteremben azonban úgy döntöttünk, hogy idén nem csupán egy napig ünnepeljük a nőket. Március 6-tól 16-ig éttermünk egy exkluzív, limitált menüsorral és gondosan válogatott borokkal várja vendégeit a festői Tisza-tó partján.
Egy felejthetetlen kulináris élmény
Büszkék vagyunk arra, hogy éttermünk bekerült Magyarország TOP 100 étterme közé, 2024-ben a 92. helyet foglalva el. A Sulyom filozófiája a helyi alapanyagok modern feldolgozásán, a "Tisza-tó új ÉtelStílusának" megteremtésén alapul.
Séfünk, Mikk Szabolcs kifejezetten erre az alkalomra állított össze egy négyfogásos, elegáns menüsort, amely a tavaszi megújulást és finomságot képviseli – tökéletes választás egy különleges nőnapi ünnepléshez.
A menüsor, ami elcsábít
Az élmény egy pohár Sauska Rosé Brut pezsgővel indul, majd egy frissítő málnaleves következik áfonyás fehércsokis ganache-sal. Főételként konfitált tőkehalat szolgálunk fel quinoa salátával és édesburgonya-pürével, amelyhez Thummerer Batonnage Chardonnay '23 fehérbort ajánlunk.
A menüsor zárásaként étcsokoládés mousse érkezik szedres zselével, szedres-vaníliás krémmel és sült tojáshabbal, Stumpf Nagy-Eged Dűlő Syrah Grand Superior '19 vörösbor kíséretében.
Menüsor részletek:
- Köszöntő pezsgő: Sauska Rosé Brut (2 dl)
- Előétel: Málnaleves áfonyás fehércsokis ganache-sal
Allergének: nincs - Főétel: Konfitált tőkehal quinoa salátával és édesburgonya-pürével
Allergének: tej - Borajánlás: Thummerer Batonnage Chardonnay '23 (1 dl)
- Desszert: Étcsokoládés mousse szedres zselével, szedres-vaníliás krémmel és sült tojáshabbal
Allergének: tojás, tej, glutén - Borajánlás: Stumpf Nagy-Eged Dűlő Syrah Grand Superior '19 (1 dl)
Miért válassz minket?
Éttermünk neve a tóban található védett vízinövényről, a sulyomról kapta, amely szimbolikusan is kifejezi filozófiánkat. Az elmúlt években számos elismerést kaptunk: a TOP 100-as helyezés mellett elnyertük a Sakura díjat és a Best of Hungary minősítést is. Nálunk kóstolható az ország 20 legjobb túrógombócának egyike.
A Hölgyek Hetei esemény tökéletes alkalom arra, hogy felfedezd, mit jelent a Sulyom-élmény. Akár párként érkeztek, akár barátnők társaságában, a 2x négy napos eseménysorozat alatt garantáltan felejthetetlen kulináris utazásban lesz részetek.
Praktikus tudnivalók
- Négyfogásos menüsor: 14.500 Ft/fő
- Borsor: +5.000 Ft/fő
- Időpont: 2025. március 6-16.
- Helyszín: Sarud, 3386, Sulyom Tájétterem, Kossuth út 2.
A helyek limitáltak, ezért érdemes mielőbb asztalt foglalni. Tedd különlegessé a nőnapot – nálunk, a Sulyom Tájétteremben!

Sarud település tenni akaró lakóihoz és a #Sarudszeretőkhöz.




30.000 Ft értékű ÉLMÉNYFALU AJÁNDÉK UTALVÁNY

20,000 Ft értékű GYÖNGYSZEM ABC AJÁNDÉK UTALVÁNY

10,000 Ft értékű SULYOM TÁJÉTTEREM AJÁNDÉK UTALVÁNY
#BABGULYÁS

10400494-50526566-7072 1000
(megjegyzés: SARUDI JÓTÉKONYSÁGI EGYÜTTFŐZÉS)

SMS:06.30.9496.814


#ÉlményfaluSarud #aTiszatóPihenőfaluja
#aTiszatóAktívésÖkoturisztikaiKözpontja
#SulyomTájétterem






"Kedves Stelczer Veronika!
Kedves Mohamanó Alapítvány!
Kedves Kücsön Gyula!
Meghatottan és nagyon boldogan szeretnék Neked! Nektek! köszönetet mondani, hogy a sarudi kis óvodásokat meglepetés ajándékaitokkal ilyen hatalmas örömben, boldogságban részesítettétek!A hozzánk járó kisgyermekek egy része életében most először kapott és bonthatott olyan ajándékot, mely csak az övé.
Sajnos én nem tudtam ott lenni az ajándékátadáson, de látva a fotókat és hallva kollégáim elbeszéléseit a szívem csordultig telt a meghatottsággal.
Nem is találok szavakat a köszönetnyilvánításra, hogy mekkora örömet szereztetek ezeknek a csöppnyi gyermekeknek. Köszönjük azt is,hogy eljöttetek hozzánk az oviba, így családiasabb lett az ajándékozásotok!
KÖSZÖNÖM SZÉPEN !!!
Munkátokhoz és a magán életetekben is kívánok sok sikert, jó egészséget, sok boldogságot, mert "Adni Jó"!
Kellemes karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok Nektek magam és a Sarudi Tavirózsa Óvoda dolgozói nevében:
űTóthné Szabad Katalin
óvodaigazgató"
Így köszöntött be 2024 decemberében Sarudra a CSODA.
A Szeretet ANGYALAINAK képében.
A Deloitte Zrt. Angyalai csak Sarudon készítettek NÉVRE SZÓLÓ ajándékokat a gyerekeknek.
Vera manó összeállította a gyerekek kívánságlitáját, amit eljuttatott a Deloiite vezetőihez.
A cég dolgozói személyenként választottak ki egy- egy gyerekeket a közel 100 sarudi gyerekből.
Aztán a SZEMÉLYES ANGYALOK beszerezték a gyerekek kívánságait, írtak minden gyereknek egy üdvözlőlapot és a Mohamanó Alapítvány segítségével eljuttatták a csomagokat Sarudra,
Köszönjük Deloitte!
Köszönjük minden NÉVTELEN SZEMÉLYES ANGYALNAK.
Köszönjük Stelczer Vera!
Boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek Békességben, Szeretetben!
A Névtelen Sarudi Angyalok az ÉlményfaluSarud kezdeményezése, hogy minden gyereknek - anyagi helyzettől függetlenül - boldog Karácsonya legyen.A projectet az ÉlményfaluSarud civil szervezete, a Gyerekreáció Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület támogatta. Gyerekreáció Egyesület - az ÉlményfaluSarud emberi oldala.
Az ÉlményfaluSarud egy komplex turisztikai, falufejlesztési project aminek a célja a Tisza-tó gyerekközpontú Pihenőfalujának a felépítése.
#LegyélSarudi! #LegyélSarudSzerető!
#ÉlményfaluSarud #aTiszatóPihenőfaluja
#aTiszatóAktívésÖkoturisztikaiKözpontja
#SulyomTájétterem





Különleges ajándékkal kedveskedik a Sulyom a gyerekeknek MIKULÁS alkalmából.
A Tájétterem Szeparé Különterme december elején nem az üzleti találkozások intim helyszíneként várja vendégeit, hanem funkciót és stílust váltva a Sarudi Mikulás otthonává változik néhány napra.
MikulásPorta Sarud.
A szeretet Tisza-tavi otthonaként a MikulásPorta a személyes találkozás lehetőségét kínálja a gyerekeknek a Nagyszakállúval, aki pár napot Sarudon tartózkodik.
Megszakítva ilyenkor igen csak zsúfolt munkarendjét, néhány órát a sarudi gyerekeknek ajándékozva személyesen várja őket a hangulatos berendezett szobácskájában.
2024. november 30- án és december 1-én (szombat, vasárnap) 12.00- 19.30 óra között várja a gyerekeket.
2024. december 5- én és december 6-án (csütörtök, péntek) 16.00- 19.30 között várja a gyerekeket.
2024. december 7-én és 8-én (szombat, vasásnap) 12.00- 19.30 között várja a gyerejkek látogatását, mielőtt haza indul.
A Sarudi Mikulás idős korára tekintettel csak korlátozott számban tudja fogadni a vele találkozni vágyókat.
Ezért azt kéri a szülőktől, hogy látogatás előtt mindenképp foglaljanak időpontot, hogy tudja kik érkeznek hozzá, és fel tudjon készülni a gyerekek fogadására.
A MikulásPorta az alábbi elérhetőségeken várja jelentkezéseteket:
Telefonon: +36.30.377.22.55
SMS: +36.30.949.68.14
E-mail:
Webes időpontfoglalás: https://elmenyfalu-kft.salonic.hu/
A MikulásPorta INGYENES szolgáltatásai:
- Kívánságlista írás és a Mikulás Postaládája
- Emléklap a Mikulással történő találkozóról
- Fotózkodás a Miklással a MikulásPortán
- A gyerekek "műsora" a gyerekeknek - verselés és éneklés
- A Mikulás ÁTADJA a gyerekek ajándékait :-)
A MikulásPorta ötlete az ÉlményfaluSarud és a SulyomTájétterem együttműködésének eredménye, és a Sarudi Mikulás itt tartózkodása is közös sikerük.
A Sulyom Tájétterem, a Tisza-tó GyerekBarát éttermeként kiemelt figyelmet szentel annak, hogy a gyerekek számára a felhőtlen időtöltés örömét, a játék élményét és az együtt töltött idő varázsát kínálja, akár a Sulyom Tájétterem vendégeként, akár a szervezett programok résztvevőiként.
Az országban egyedülálló JátszóházÉtterem egy külön vendégtérben várja a gyerekekel érkező vendégeit.
Kövessétek a Sulyom Tájétterem web és közösség oldalait gyerekbarát tartalmakért, programokért és ajánlatokért!
A Sulyom Tájétterem nyitva tartása:
Csütörtöktől- vasárnapig: 12.00- 20.00
Asztalfoglalás ajánlott.
A JátszóházÉtterem kapacitása korlátozott, ezért kérünk a foglalásnál jelezzétek, ha itt szeretnétek helyet foglalni!
A Karácsony és Szilveszter között időszakot mi is a családunkkkal töltjük, ezért zárva vagyunk (2024. december 23- 2024. január 1-ig)
2024 január 2-án csütörtökön már várunk Benneteket szeretettel!
Foglalás:
Telefon: +36 70 5912 712
e- mail:
webes foglalás: www.sulyom.hu
A Sulyom Tájétterem az ÉlményfaluSarud gasztronómiai attrakciója.
Slow Living étterem. A Tisza-tó ÉTELstílus teremtő hangulatos vidéki bisztrója.
Elismeréseink:
Dining Guide - TOP100 étterem (2024- 92. hely)
Dining Guide- TOP20Túrógombóc
Saruka Díj- a Különleges vendégélményért
Az ország kutyabarát étterme (2023)
Best of Hungary (2023- 2024)
Szeretettel várunk Benneteket Sarudon!
"Lassuljatok le hozzánk..."

Immár harmadik alkalommal mutatkozik be az ADVENTI időszakban az APRÓK KONYHÁJA,
a Sulyom Kulináris Műhely Gyerek Foglalkoztató programja.
A Sulyom Tájétterem soha nem csupán úgy tekintett magára, mint egy jó étterem a Tisza-tó partján.
2021-es nyitása óta folyamatosan keresi annak a lehetőségét, hogy egy SLOW LIVING szemléletű, komplex gasztronómia attrakcióként azonosíthassa magát.
Ennek szellemében várjuk az egyediségre, a szokatlanra, a minőségre, a minőségi ételekre, emberközeli értékekre, különleges hangulatra, nyugalomra és odafigyelésre vágyó vendégeinket.
A küldetésünk egyik legegyedibb szívmelengető programja az Aprók Konyhája, melynek ötlete a St. Andrea Szőlőbirtok felkérése alapján született meg 2022-ben.
Az Aprók Konyhája egy gyerek foglalkoztató program, aminek a fókuszában a GASZTRONÓMIA áll. Ha le szeretnénk fordíteni a nevet magyarról magyarra, akkor egyszerűen egy tematikus KISKUKTA képzőként lehetne azonosítani a tevékenységet. Az ötlet onnan fogant, hogy azt láttuk a Sulyomban, hogy a gyerekek egyik legkedveltebb játéka az ÉtteremJátszóházunkban a gyerek konyha, ahol nagy szeretettel sütnek- főznek és tálalják fel a szüleiknek a helyben elkészített "finomságokat" szüleiknek...
A Sulyomban már a nyitás környékén felmerült főleg a fiatalabb Hölgy vendégeink részéről az igény, hogy szívesen meglepnék párjukat a Sulyom stílusában otthon elkészíthető ételekkel. Engedve ennek a "nyomásnak" néhány Barátunk számára adtunk leckéket a Sulyom szakácsainak tudásából és a kiváltságosak néhány féltett receptünk titkaiit is elleshették. Ezekből a szinte privát programokból nőtte ki magát a Sulyom Exclusive főzőiskolája, a Sulyom Kulináris Műhely, ahol kis csoportokban - akár zártkörű, akár nyitott tematikus programként - igyekszünk megismertetni a gasztronómia Sulyom által képviselt értékeit a résztvevőknek.
Így aztán a kijárt út már előttünk állt, és a felnőttek mellett kiváltságos alkamakkor a gyerekeket is elkezdjük csábítani a konyhába.
Az Aprók Konyhája terveink szerint nem csak egy ünnepi rendezvény gaszttronómiai kiegészítő programja.
A Sarudra látogató gyerekek számára - a helyi nénikkel és bácsikkal együttműködve - e program keretében meg szeretnénk tanítani a hagyományos vidéki ételek készítését, így kenyeret/ kenyérlángost sütünk, kürtöskalácsot készítünk, de nagy lelkesedéssel vesznek részt a gyerekek a palacsinta sütésben, a szabad tűzön készíthető ételek fogásainak ellesésében, de sokuk számára manapság már külön kaland egy szalonnasütés vagy egy tárcsán készülő sült törpeharcsa elkészítése pl. a Tisza-tó partján...
Az Aprók Konyhája ingyenes, zártkörú program.
Az érdeklődők az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetnek a programon való részvételre:
Telefon: 06.30.377.22.55.
SMS: 06.30.9496.814
E-mail:
Az Aprók Konyhája mézekalácskészítő kuktaképző 2024- ben az alábbi időpontokban kerül megrendezésre, a Sulyom Tájétteremben (3386 Sarud, Kossuth út 2.)
I. hétvége: november 30. (Szombat), december 1. (Vasárnap) 09.00- 11.00
II. hétvége: december 7.(szombat), december 8. (Vasárnap) 09.00- 11.00
III. hétvége: december 14. (Szombat), December 15. (Vasárnap) 09.00- 11,00
Szeretettel váruk minden gyereket és gyerekes családot a Sulyomban, a Tisza-tó Slow Living éttermében.
Sulyom.
A Tisza-tó Tájétterme
www.sulyom.hu

A SULYOM TÁJÉTTEREM
az EGRI BORVIDÉK Tisza- tavi határát képviselve indul a Egri Bikavér Ünnepi Napok részeként megrendezett kampányban.
Az Ízek Viadala Főzőverseny Egri Bikavérre hangolva egy olyan kezdeményezés, amelynek küldetése az Egri Bikavér (az Egri Borvidék) és a Heves vármegyei gasztronómia összekapcsolása, összekovácsolása, népszerűsítése, közösségi élmény nyújtása, vendégszám növelése a térség vendéglátó egységeiben.
Egy misszióra invitálták a szervezők Eger és a térség éttermeinek séfjeit (tulajdonosait), hogy találjanak ki Egri Bikavér mellé illő fogásokat, a bort akár alkotóelemként is felhasználva.
A nemes ügy mellett több, mint fél tucat egri étterem, és a NOMÁD és a Tisza-tó partjáról a Sulyom Tájtterem tette le a voksát és vállalta a megmérettetést.
Hogyan történt az értékelés?
A pontok felét a szakmai zsűri adja, a másik felét a vendégek.
Szeretettel várunk Benneteket egész évben!
A Sulyom Tájétterem csapata