A Sulyom Tájétterem a SVÉT tagja lett! - Újabb szakmai elismerést kaptunk

A Sulyom Tájétterem a SVÉT tagja lett! - Újabb szakmai elismerést kaptunk

 

A Sulyom Tájétterem a SVÉT tagja - Új fejezet a Tisza-tó gasztronómiájában


A Sulyom Tájétterem számára hatalmas megtiszteltetés, hogy 2025 március 03-án csatlakozhatott a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) kiváló közösségéhez. Ez az elismerés nemcsak a mi munkánkat igazolja vissza, hanem a Tisza-tó és Sarud gasztronómiai fejlődését is előtérbe helyezi. De mit is jelent valójában a SVÉT-tagság, és miért különleges ez az elismerés?

 

Mi az a SVÉT?

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) egy olyan gasztronómiai egyesület, ami a magyar vidéki vendéglátás legkiemelkedőbb szereplőit fogja össze. Célja, hogy népszerűsítse a minőségi vidéki gasztronómiát, támogassa a helyi termelőket és megmutassa, hogy a magyar vidék is képes kiváló szintű gasztronómiai élményeket kínálni.

A SVÉT olyan éttermeket választ a tagjai közé, akik kiemelkedő minőséget képviselnek, elkötelezettek a fenntartható gasztronómia mellett és a helyi alapanyagokból készített fogásokat helyezik előtérbe. Az egyesület évente több gasztronómiai eseményt is szervez, ahol a tagok bemutatkozhatnak és inspirálhatják egymást.

 

A SVÉT vezetősége

Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) elnöke, kiemelkedő magyar séf és gasztronómiai tanácsadó, aki több évtizedes nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Pályafutása során számos neves szállodában és étteremben dolgozott, 25 évesen már a Kastélyhotel Sasvár konyhafőnöke volt. Később a Four Seasons Budapest kávézó éttermét nyitotta meg, majd gasztronómiai tanácsadóként segítette vidéki éttermek és szállodák megnyitását és működését, akik közül több is Michelin-ajánlást kapott. Elkötelezett a vidéki gasztronómia fejlesztése iránt, és aktívan részt vesz a magyar gasztronómiai élet formálásában.​

Szikora Eszter, a SVÉT egyik alelnöke, a magyar gasztronómiai közösség elismert tagja, aki jelentős szerepet vállal a vidéki éttermek és a helyi termelők közötti kapcsolatok erősítésében. Munkájával hozzájárul a hazai gasztronómia fejlődéséhez és a minőségi vendéglátás népszerűsítéséhez.​

Csapody Balázs, a SVÉT másik alelnöke, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa és vezetője, aki elkötelezett a helyi alapanyagok és a magyar konyha hagyományainak megőrzése iránt. Vezetésével az étterem számos elismerést szerzett, és a régió gasztronómiai életének meghatározó szereplőjévé vált.

 

Miért rang a SVÉT-tagság?

A SVÉT-tagság az egyik legnagyobb szakmai elismerés a vidéki gasztronómiában. Ez igazolja, hogy egy étterem megfelel a legmagasabb minőségi elvárásoknak, hiteles és elkötelezett a helyi termelők támogatása mellett. A tagság előnyei:

  • Hitelesség és presztízs – A vendégek és a szakma számára is garancia a minőségre.

  • Hálózat és kapcsolatok – Lehetőség együttműködésre Magyarország legjobb vidéki éttermeivel.

  • Médiamegjelenés és vendégvonzó erő – A SVÉT-tagság segít növelni az ismertséget.

  • Részvétel rangos gasztronómiai eseményeken – Lehetőség bemutatkozni a legnívósabb rendezvényeken.

 

A Sulyom Tájétterem és a Tisza-tó gasztronómiája

A Sulyom Tájétterem nem csupán egy étterem, hanem egy olyan gasztronómiai élményközpont, ami a Tisza-tó környékének ízeit és hagyományait mutatja be modern, kifinomult formában. Az étterem Sarudon található és kiemelten fontosnak tartja a helyi termelőkkel való együttműködést. Konyhája a régió hagyományos alapanyagait ötvözi a kortárs gasztronómiai technológiákkal, így egyedi és megismételhetetlen ételkülönlegességeket kínál.

A SVÉT-tagság nemcsak az étterem számára elismerés, hanem az egész régió számára is. Ez az új mérföldkő hozzájárul ahhoz, hogy Sarud és a Tisza-tó még inkább felkerüljön Magyarország gasztronómiai térképére és egyre több vendéget vonzzon a minőségi vidéki vendéglátás iránt érdeklődők köréből.

 

 

A jövő kilátásai

A Sulyom Tájétterem a jövőben is folytatja a helyi alapanyagokra építő, minőségi gasztronómia fejlesztését. A SVÉT tagjaként még szorosabb együttműködésre törekszünk a többi prémium vidéki étteremmel és célunk, hogy a Tisza-tó gasztronómiai hírnevét tovább építsük.

A Sulyom Tájétterem a mai nappal hivatalosan is a SVÉT, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület tagjává vált. Ez hatalmas elismerés egy kis falu, Sarud 4 éve működő gasztro attrakciójának. Ezúton is köszönjük Mikk Szabolcs séf, Birliba Tamás étteremvezető és a Sulyom és az Élményfalu Sarud minden munkatársának emberfeletti munkáját, amivel hozzájárultak Sarud gasztronómiai fellendüléséhez.

Ez az elismerés egyben kötelez bennünket arra is, hogy tovább haladjunk a GasztroFalu koncepció megvalósítása felé. A Sulyom Tájétterem, a Sarudi Töltés Fröccsterasz és a Sarudi Lepénysütő sikereire és népszerűségére építve együttműködési lehetőségeket kínálunk a helyi állattenyésztőknek, termelőknek és a minőségi gasztronómia iránt elkötelezett vendéglátósoknak és szálláshely-üzemeltetőknek.

Büszkék vagyunk erre az elismerésre, és szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné megkóstolni a Tisza-tó ízeit egy igazán különleges környezetben!

 

 

Hölgyek hete a Sulyom Tájétteremben - 2025. Március 6 - 16.

Hölgyek hete a Sulyom Tájétteremben - 2025. Március 6 - 16.

 

Hölgyek hetei a Sulyom Tájétteremben – Exkluzív gasztronómiai ünnep


A nőnap hagyományosan egy nap, amikor különleges figyelmet fordítunk a hölgyekre. Mi a Sulyom Tájétteremben azonban úgy döntöttünk, hogy idén nem csupán egy napig ünnepeljük a nőket. Március 6-tól 16-ig éttermünk egy exkluzív, limitált menüsorral és gondosan válogatott borokkal várja vendégeit a festői Tisza-tó partján.

 

Egy felejthetetlen kulináris élmény

Büszkék vagyunk arra, hogy éttermünk bekerült Magyarország TOP 100 étterme közé, 2024-ben a 92. helyet foglalva el. A Sulyom filozófiája a helyi alapanyagok modern feldolgozásán, a "Tisza-tó új ÉtelStílusának" megteremtésén alapul.

Séfünk, Mikk Szabolcs kifejezetten erre az alkalomra állított össze egy négyfogásos, elegáns menüsort, amely a tavaszi megújulást és finomságot képviseli – tökéletes választás egy különleges nőnapi ünnepléshez.

 

A menüsor, ami elcsábít

Az élmény egy pohár Sauska Rosé Brut pezsgővel indul, majd egy frissítő málnaleves következik áfonyás fehércsokis ganache-sal. Főételként konfitált tőkehalat szolgálunk fel quinoa salátával és édesburgonya-pürével, amelyhez Thummerer Batonnage Chardonnay '23 fehérbort ajánlunk.

A menüsor zárásaként étcsokoládés mousse érkezik szedres zselével, szedres-vaníliás krémmel és sült tojáshabbal, Stumpf Nagy-Eged Dűlő Syrah Grand Superior '19 vörösbor kíséretében.

Menüsor részletek:

  • Köszöntő pezsgő: Sauska Rosé Brut (2 dl)
  • Előétel: Málnaleves áfonyás fehércsokis ganache-sal
    Allergének: nincs
  • Főétel: Konfitált tőkehal quinoa salátával és édesburgonya-pürével
    Allergének: tej
  • Borajánlás: Thummerer Batonnage Chardonnay '23 (1 dl)
  • Desszert: Étcsokoládés mousse szedres zselével, szedres-vaníliás krémmel és sült tojáshabbal
    Allergének: tojás, tej, glutén
  • Borajánlás: Stumpf Nagy-Eged Dűlő Syrah Grand Superior '19 (1 dl)

 

Miért válassz minket?

Éttermünk neve a tóban található védett vízinövényről, a sulyomról kapta, amely szimbolikusan is kifejezi filozófiánkat. Az elmúlt években számos elismerést kaptunk: a TOP 100-as helyezés mellett elnyertük a Sakura díjat és a Best of Hungary minősítést is. Nálunk kóstolható az ország 20 legjobb túrógombócának egyike.

A Hölgyek Hetei esemény tökéletes alkalom arra, hogy felfedezd, mit jelent a Sulyom-élmény. Akár párként érkeztek, akár barátnők társaságában, a 2x négy napos eseménysorozat alatt garantáltan felejthetetlen kulináris utazásban lesz részetek.

 

Praktikus tudnivalók

  • Négyfogásos menüsor: 14.500 Ft/fő
  • Borsor: +5.000 Ft/fő
  • Időpont: 2025. március 6-16.
  • Helyszín: Sarud, 3386, Sulyom Tájétterem, Kossuth út 2.

A helyek limitáltak, ezért érdemes mielőbb asztalt foglalni. Tedd különlegessé a nőnapot – nálunk, a Sulyom Tájétteremben!

 

V. ÉlményfaluSarud Évzáró Jótékonysági Együttfőzés

V. ÉlményfaluSarud Jótékonysági ÉVZÁRÓ EGYÜTTFŐZÉS
2024. december 30. 09.00- 13.00
 
VARSA ÉLMÉNYPORTA
3386 Sarud, KOssuth út 82.
 
 
A hagyomány folytatódik...
Immár ÖTÖDIK alkalommal jövünk össze, hogy közösen búcsúztatva az ÓÉVET, egy különleges FŐZŐVERSENYT rendezzünk a JÁTÉKONYSÁGOT szem előtt tartva. 
 
 
VAN KEDVED JÓT TENNI MÁSOKÉRT AZ ÉV UTOLSÓ ELŐTTI NAPJÁN?
 
 
 
AZ ÉLMÉNYFALU FELHÍVÁSSAL FORDUL
Sarud település tenni akaró lakóihoz és a #Sarudszeretőkhöz.
 
FELHÍVÁS!!
Az év utolsó előtti napján JÓTÉKONYSÁGI ÉVZÁRÓ EGYÜTTFŐZÉST SZERVEZÜNK, Sarud rászoruló lakosai számára.
 
Az elkészült ételeket - a résztvevők vendéglátásán túl - a csapatok/ vagy az erre a feladatra jelentkező segítők eldobható csomagolásban ajánják fel a rászorulóknak.
 
Várjuk a tenni akaró és segíteni szándékozók jelentkezését?
 
A VARSA ÉLMÉNYPORTA TERÜLETÉN !!
 
 
 
Részvételi feltételek:
✅30 adag adomány étel - egytálétel
❗+ 5 adag versenymű (mi választjuk ki)
 
 
 
Díjak:
✅I. Díj:
30.000 Ft értékű ÉLMÉNYFALU AJÁNDÉK UTALVÁNY
 
✅II. Díj:
20,000 Ft értékű GYÖNGYSZEM ABC AJÁNDÉK UTALVÁNY
 
✅III. Díj:
10,000 Ft értékű SULYOM TÁJÉTTEREM AJÁNDÉK UTALVÁNY
 
 
Az együttfőzés 2024 évi étele:
#BABGULYÁS
/ Vagy amit akartok - egytálétel/
 
 
 
 
Az egytálételhez szükséges "KÖTELEZŐ" ALAPANYAGOKAT a #nevezők biztosítják.
 
 
Nevezési díj: NINCS
 
 
Aki nem tud eljönni, de #támogatná a SARUDI RÁSZORULÓKAT, ide juttathatja el PÉNZADOMÁNYÁT:
 
GyeREKreáció Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület
K&H Bank Zrt.
10400494-50526566-7072 1000
(megjegyzés: SARUDI JÓTÉKONYSÁGI EGYÜTTFŐZÉS)
 
 
A ZSŰRI TAGAJAI:
Gyöngy Beáta - Sarud Polgámestere
Halmai Bence  - a Sarudi Töltés Fröccszterasz vezetője
Nagy Róbert   - A Varsa Élményporta vezetője
 
 
Az elkészült ételek 13,00- tól a helyszínen átvehetők.
Az át nem adott ételekez a szervezők HÁZHOZ VISZIK
(a kapacitás függvényében)
 
 
 
Jelentkezni:
Telefon: 06.30.377.22.55
SMS:06.30.9496.814
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
A jelentkezéshez az alábi adatokat kérjük:
Csapat "Neve":
Létszám:
Étel: 
 
 
 
A rendezvény szervezője:
ÉlményfaluSarud - a Tisza- tó pihenőfaluja
 
Támogatók:
Sarud Település Önkormányzata
GyöngySzem ABC
Sulyom Tájétterem
 
 
A rendezők igény esetén az alábbiakkal tudják támogatni a főző csapatokat:
- Bogrács
- Bográcsállvány
- Tűzifa
- Sörpad
 
 
Egyedi támogatási lehetőség:
Ha van olyan HELYI csapat, aki szívesen csatlakozna, de nem engedheti meg magának az ALAPANYAGOK megvásárlását, azt a Szervezők korlátozott számban magukra vállalják (pl. hús, bab...)
 
 
 
KÖSZÖNÜNK MINDEN TÁMOGATÁST és SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN SEGÍTENI AKARÓT.
 
 
A főzésben résztvevők vendéglátásáról a szervezők (is) gondoskodnak :-)
A rendezvény ideje alatt az APRAJA FARMJA PARASZTUDVAR ingyen látogatható.
 
 
 
♻️ Köszönjük minden #Sarudszeretö csatlakozását! ♻️
 
 
 
 
 
 
Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!
 
 
#Közösséget is építünk...
 
#LegyélSarudi! #LegyélSarudSzerető! 

#ÉlményfaluSarud #aTiszatóPihenőfaluja

#aTiszatóAktívésÖkoturisztikaiKözpontja

#SulyomTájétterem

www.sulyom.hu

 
Az ÉlményfaluSarud egy komplex turisztikai, falufejlesztési  project aminek a célja a Tisza-tó gyerekközpontú Pihenőfalujának a felépítése.
 
Varázslatos Karácsony - Élményfalu Sarud

Varázslatos Karácsony - Élményfalu Sarud

VarázslatosKarácsony #Sarud
Névre szóló ajándékok a SARUDI gyerekeknek
Soha nem látott meglepetést szerzett a SARUDI gyerekeknek a #MohaManó Alapítvány vezeteője @Stelczer Veronika és a #Deloitte Zrt. ANGYAL csapata.
 
 
Vannak gyerekek, akikinek a Karácsony sem különlegesebb nap az év többi napjánál.
S vannak emberek, akiknek küldetése, hogy ahol csak tudják, segítsék, támogassák az elesett, hátrányos helyzetű embereket, gyerekeket.
 
2024- ben egy kisebb csodát élhettek meg a SARUDI gyerekek, a nevelőik és az Angyalok, akik közel 100 ember személyes ajándékát adták át 2024. december 19- én csütörtökön az általános iskola tanulóinak és a sarudi óvodásoknak..
 
 
MERT VANNAK MÉG JÓ....  FELNŐTTEK!!!
 
Egyre többen figyelnek fel a Tisza-tó talán leghangulatosabb településére, Sarudra.
Vannak akik itt is képzelik el a jövőjüket, van akik "csak" beleszertenek a faluba, az itt lakókba egy álomba, amit mi ÉlményfaluSarudnak hívunk.
A falu iránt elkötelezett, jó ügyekért tenni is akaró barátainkat mi csak egyszerűen "SarudSzeretőknek" hívjuk.
 
Csodálatos emberek.
Szívvel, lélekkel. Tenni akarással. Mosollyal. A mi álmainkhoz hasonló nem hétköznapi álmokkal.
Közülük EGY EMBER, Stelczer Veronika, a MohaManó Alapítvány elnöke, aki arra tette fel az életét, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára.
Vera fáradtságot és áldozatot nem kímélve dolgozik azon, hogy társakat, támogatókat szerezzen lélekemelő kezdeményezéseihez.
 
 
 
A MOHAMANÓ sarudi küldetése:
Vera megismerve az itt élő gyerekek nehézségeit több alkalommal hozott már ajándékot nekik, vett részt az ÉlményfaluSarud programjain.
2023 pedig minden sarudi gyerekenek Karácsonyi ajándékot hozott a Láthatatlan Kiállítás együttműködésével.
 
 
 
NÉVRE SZÓLÓ KARÁCSONY
2024 várhatóan sok SARUDI gyereknek az egyik legemlékezetesebb Karácsonya lesz, hiszen nem csupán AJÁNDÉKOT hoztak nekik a MohaManó Angyalkái, hanem olyan ajándék várta őket, amiről talán még saját maguk sem mertek eddig álmodni sem.
 
A #Deloitte Zrt. munkatársainak szívében ég még a SZERETET LÁNGJA...
Novemberben egy különleges felkérést kaptak a sarudi óvoda és általnos iskola pedagógusai a MohaManÓ alapítvány vezetőjétől.
Arra kérte Vera a két intézményeit, hogy gyűjtsék neki össze, hogy MELYIK GYEKE MILYEN KARÁCSONYI AJÁNDÉKRÓL ÁLMODIK....
Először hitetelkedtünmk talán kicsit, de azt gondoltuk, hogy a válaszok alapján választják majd ki a legnépszerűbb ajándékokat.
...
 
 
AMIKOR AZ ÁLMOK VALÓRA VÁLNAK....
 
Eljött a december 19-e, és 10 óra körül 3 autó állt meg a SARUDI ÁLTALÁNOS ISKOLA parkolójában.
Minden autó tele pakolva különleges, sokszínű csomagokkal..
Az autókat a #MohaManó Alapítvány és a #Deloitte Zrt. munktársai vezették.
 
 
Miközben pakoltuk be a fenyőfa alá a csomagokat, feltűnt, hogy minden csomagon van egy cetli és egy név..
A Varázslatos Angyalok mosolyogva, kipirult arccal várták a gyerekeket, akik nagy várakozással érkeztek a közösségi házba, s izgatottan várták, hogy mi is vár rájuk..
A gyerekek bemutattak egy részletet a Karácsonyi Műsorukból, amit Adventre és a Nyugdíjasok Karácsonyára tanultak be. 
Különleges ráhangolódás volt ez a kis darab a Karácsonyra, a szeretettel összekészített ajándékok átadására.
 
Aztán következett az igazi meglepetés - minden gyerek NÉVRE SZÓLÓ ajándékot kapott, amit először még nem bontottak ki...
Miután mindenki átvette a csomagokat óvatosan belekukkantottak az ajándékok csomagolásába különleges meglepetés várta őket.
Mindenki csomagjában az az ajándék várta kis gazdáját, amiről titokban álmodtak..
Sok -sok ruha, játék, rajzeszköz, gyurma...
A gyerekek nem (és a jelen lévő felnőttek sem) hittek a szemüknek.
 
S mi résztvevők egy olyan csodának lehettünk a szemtanúi, amit talán még egyikünk sem látott soha.
A meghatottság, az öröm és a boldogság olyan szeretetetteljes hangulatot termetett a teremben, ami egy igazi csoda.
Nem volt irígység, féltékenység. A gyerekek boldogan mutatták meg egymásnak ajándékaikat, és örültek együtt ennnek a csodának...
Volt aki nem is tudott mit kezdeni a helyzettel, de minden gyerekek RAGYOGOTT, amitől a felnőttek szíve is megtelt szeretettel.
Az ünnepség végén a gyerekek valóban ANGYALKÉNT ölelték át a DELOITTE jelen lévő angyalait.
 
 
 
Az iskolából az óvodába vezetett az utunk.
A gyerekek meglepődtek az idegen vendégektől, de kivácsian leskelődtek a folyosón felsorakozó ajándékok felé:)
Itt is egy csodát áltünk át. A gyerekek azonnal kibontották a csomagokat és elkezdtek egymással játszani, vagy csak ölelték az ajándékaikat.
 
Nem lehet elég valósághűen megfogalmazni a látottatakat, átélteket.
 
De van akinek ez mégis sikerült.
Valahogy így ...
 

"Kedves Stelczer Veronika!

Kedves Mohamanó Alapítvány!

Kedves Kücsön Gyula!

 

Meghatottan és nagyon boldogan szeretnék Neked! Nektek! köszönetet mondani, hogy  a sarudi kis óvodásokat meglepetés ajándékaitokkal ilyen hatalmas örömben, boldogságban részesítettétek!A hozzánk járó kisgyermekek egy része életében most először kapott és bonthatott olyan ajándékot, mely csak az övé.

Sajnos én nem tudtam ott lenni az ajándékátadáson, de látva a fotókat és hallva kollégáim elbeszéléseit a szívem csordultig telt a meghatottsággal.

Nem is találok szavakat a köszönetnyilvánításra, hogy mekkora örömet szereztetek ezeknek a csöppnyi gyermekeknek. Köszönjük azt is,hogy eljöttetek hozzánk az oviba, így családiasabb lett az ajándékozásotok!

 

KÖSZÖNÖM SZÉPEN !!!

Munkátokhoz és a magán életetekben is kívánok sok sikert, jó egészséget, sok boldogságot, mert "Adni Jó"!

Kellemes karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok Nektek magam és a Sarudi Tavirózsa Óvoda dolgozói nevében:

űTóthné Szabad Katalin

óvodaigazgató"

 

 

Így köszöntött be 2024 decemberében Sarudra a CSODA.

A Szeretet ANGYALAINAK képében.

 

A Deloitte Zrt. Angyalai csak Sarudon készítettek NÉVRE SZÓLÓ ajándékokat a gyerekeknek.

Vera manó összeállította a gyerekek kívánságlitáját, amit eljuttatott a Deloiite vezetőihez.

A cég dolgozói személyenként választottak ki egy- egy gyerekeket a közel 100 sarudi gyerekből.

Aztán a SZEMÉLYES ANGYALOK beszerezték a gyerekek kívánságait, írtak minden gyereknek egy üdvözlőlapot és a Mohamanó Alapítvány segítségével eljuttatták a csomagokat Sarudra,

 

Köszönjük Deloitte!

Köszönjük minden NÉVTELEN SZEMÉLYES ANGYALNAK.

Köszönjük Stelczer Vera!

  

Boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek  Békességben, Szeretetben!

 

 

 A Névtelen Sarudi Angyalok az ÉlményfaluSarud kezdeményezése, hogy minden gyereknek  - anyagi helyzettől függetlenül - boldog Karácsonya legyen.A projectet az ÉlményfaluSarud civil szervezete, a Gyerekreáció Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület támogatta. Gyerekreáció Egyesület - az ÉlményfaluSarud emberi oldala.

Az ÉlményfaluSarud egy komplex turisztikai, falufejlesztési  project aminek a célja a Tisza-tó gyerekközpontú Pihenőfalujának a felépítése.

 

#LegyélSarudi! #LegyélSarudSzerető!

#ÉlményfaluSarud #aTiszatóPihenőfaluja

#aTiszatóAktívésÖkoturisztikaiKözpontja

#SulyomTájétterem

 
 
 
Kutyabarát Karácsony - a Sulyom Tájéterem jótékonysági akciója

Kutyabarát Karácsony - a Sulyom Tájéterem jótékonysági akciója

A Sulyom Tájéttermben az idén is gondolunk az állatokra.
 
 
 
#ÉlményfaluSarud, mint #azOrszágKutyabarátVállalkozása2024 az idén sem csak a gyerekekre, hanem az állatokra is gondol.
 
 
S nem csak a Kutyákra, hanem a Macskákra is.
Ezért ezúton felhívással fordulunk a Sulyom és az Élményfalu barátaihoz, kedvelőihez, #Kutyabarátokhoz, #Macskaszeretőkhöz.
 
Az idén Karácsonyig köszönettel fogadunk minden adományt Sarudon, a #SulyomTájétteremben (lehetőleg állateledelt).
 
 
FELAJÁNLÁSOK I.:
 
Megduplázzuk a Sulyomban leadott kutyaeeledek mennyiségét!
Az #ÉlményfaluSarud vállalja, hogy az adománykért átvett állateledelek menniységével azonos MACSKA TÁPOT ajánl fel a Macskaárvaház Alapítvány számára (maximum 100,000 Ft értékhatárig).
 
 
 
FELAJÁNLÁSOK II.:
A #SulyomTájétterem DECEMBERI ÁRBEVÉTELÉNEK 1% ugyancsak felajánlja a Macskaárvaház Alapítvány számára.
 
 
 
Közvetlen támogatás a #Macskaárvaház számára
Köszönjük, ha csatlakoztok felhívásunkhoz.
 
 
Ha nem jársz felénk, de tetszik a kezdeményezésünk, a
 
bankszámlájára:
MBH Bank Zrt. 10103104-10490500-01003001
 
közvetlenül is utalhatsz adományt.
A megjegyzésbe írd be kérlek:
 
 
 
 
Köszönünk minden támogatást!
 
 
MikulásPorta - a Sarudi Mikulás otthona a Sulyom Tájétteremben

MikulásPorta - a Sarudi Mikulás otthona a Sulyom Tájétteremben

Különleges ajándékkal kedveskedik a Sulyom a gyerekeknek MIKULÁS alkalmából.

A Tájétterem Szeparé Különterme december elején nem az üzleti találkozások intim helyszíneként várja vendégeit, hanem funkciót és stílust váltva a Sarudi Mikulás otthonává változik néhány napra.

 

 

 

MikulásPorta Sarud.

A szeretet Tisza-tavi otthonaként a MikulásPorta a személyes találkozás lehetőségét kínálja a gyerekeknek a Nagyszakállúval, aki pár napot Sarudon tartózkodik.

Megszakítva ilyenkor igen csak zsúfolt munkarendjét, néhány órát a sarudi gyerekeknek ajándékozva személyesen várja őket a hangulatos berendezett szobácskájában.

 

 

2024. november 30- án és december 1-én (szombat, vasárnap)    12.00- 19.30 óra között várja a gyerekeket.

2024. december 5- én és december 6-án (csütörtök, péntek)        16.00- 19.30 között várja a gyerekeket.

2024. december 7-én és 8-én (szombat, vasásnap)                      12.00- 19.30 között várja a gyerejkek látogatását, mielőtt haza indul.

 

A Sarudi Mikulás idős korára tekintettel csak korlátozott számban tudja fogadni a vele találkozni vágyókat.

Ezért azt kéri a szülőktől, hogy látogatás előtt mindenképp foglaljanak időpontot, hogy tudja kik érkeznek hozzá, és fel tudjon készülni a gyerekek fogadására.

 

A MikulásPorta az alábbi elérhetőségeken várja jelentkezéseteket: 

Telefonon:         +36.30.377.22.55

SMS:                 +36.30.949.68.14

E-mail:              This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webes időpontfoglalás:  https://elmenyfalu-kft.salonic.hu/

 

 

A MikulásPorta INGYENES szolgáltatásai:

- Kívánságlista írás és a Mikulás Postaládája

- Emléklap a Mikulással történő találkozóról

- Fotózkodás a Miklással a MikulásPortán

- A gyerekek "műsora" a gyerekeknek - verselés és éneklés

- A Mikulás ÁTADJA a gyerekek ajándékait :-)

 

 

A MikulásPorta ötlete az ÉlményfaluSarud és a SulyomTájétterem együttműködésének eredménye, és a Sarudi Mikulás itt tartózkodása is közös sikerük.

 

A Sulyom Tájétterem, a Tisza-tó GyerekBarát éttermeként kiemelt figyelmet szentel annak, hogy a gyerekek számára a felhőtlen időtöltés örömét, a játék élményét és az együtt töltött idő varázsát kínálja, akár a Sulyom Tájétterem vendégeként, akár a szervezett programok résztvevőiként.

 

Az országban egyedülálló JátszóházÉtterem egy külön vendégtérben várja a gyerekekel érkező vendégeit.

Kövessétek a Sulyom Tájétterem web és közösség oldalait gyerekbarát tartalmakért, programokért és ajánlatokért!

 

 

A Sulyom Tájétterem nyitva tartása:

Csütörtöktől- vasárnapig:      12.00- 20.00

 

Asztalfoglalás ajánlott. 

A JátszóházÉtterem kapacitása korlátozott, ezért kérünk a foglalásnál jelezzétek, ha itt szeretnétek helyet foglalni!

 

A Karácsony és Szilveszter között időszakot mi is a családunkkkal töltjük, ezért zárva vagyunk (2024. december 23- 2024. január 1-ig)

2024 január 2-án csütörtökön már várunk Benneteket szeretettel!

 

Foglalás:

Telefon:   +36 70 5912 712

e- mail:    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

webes foglalás: www.sulyom.hu

 

A Sulyom Tájétterem az ÉlményfaluSarud gasztronómiai attrakciója.

Slow Living étterem. A Tisza-tó ÉTELstílus teremtő hangulatos vidéki bisztrója.

 

Elismeréseink:

Dining Guide -  TOP100 étterem (2024- 92. hely)

Dining Guide- TOP20Túrógombóc

Saruka Díj- a Különleges vendégélményért

Az ország kutyabarát étterme (2023)

Best of Hungary (2023- 2024)

 

Szeretettel várunk Benneteket Sarudon!

 

"Lassuljatok le hozzánk..."

 

 

 

Aprók Konyhája- a Sulyom Kulináris Műhely gyerek foglalkoztató programja

Aprók Konyhája- a Sulyom Kulináris Műhely gyerek foglalkoztató programja

Immár harmadik alkalommal mutatkozik be az ADVENTI időszakban az APRÓK KONYHÁJA, 

a Sulyom Kulináris Műhely Gyerek Foglalkoztató programja.

 

A Sulyom Tájétterem soha nem csupán úgy tekintett magára, mint egy jó étterem a Tisza-tó partján.

2021-es nyitása óta folyamatosan keresi annak a lehetőségét, hogy egy SLOW LIVING szemléletű, komplex gasztronómia attrakcióként azonosíthassa magát.

Ennek szellemében várjuk az egyediségre, a szokatlanra, a minőségre, a minőségi ételekre, emberközeli értékekre, különleges hangulatra, nyugalomra és odafigyelésre vágyó vendégeinket.

 

A küldetésünk egyik legegyedibb szívmelengető programja az Aprók Konyhája, melynek ötlete a St. Andrea Szőlőbirtok felkérése alapján született meg 2022-ben.

Az Aprók Konyhája egy gyerek foglalkoztató program, aminek a fókuszában a GASZTRONÓMIA áll. Ha le szeretnénk fordíteni a nevet magyarról magyarra, akkor egyszerűen egy tematikus KISKUKTA képzőként lehetne azonosítani a tevékenységet. Az ötlet onnan fogant, hogy azt láttuk a Sulyomban, hogy a gyerekek egyik legkedveltebb játéka az ÉtteremJátszóházunkban a gyerek konyha, ahol nagy szeretettel sütnek- főznek és tálalják fel a szüleiknek a helyben elkészített "finomságokat" szüleiknek...

 

 A Sulyomban már a nyitás környékén felmerült főleg a fiatalabb Hölgy vendégeink részéről az igény, hogy szívesen meglepnék párjukat a Sulyom stílusában otthon elkészíthető ételekkel. Engedve ennek a "nyomásnak" néhány Barátunk számára adtunk leckéket a Sulyom szakácsainak tudásából és a kiváltságosak néhány féltett receptünk titkaiit is elleshették. Ezekből a szinte privát programokból nőtte ki magát a Sulyom Exclusive főzőiskolája, a Sulyom Kulináris Műhely, ahol kis csoportokban - akár zártkörű, akár nyitott tematikus programként - igyekszünk megismertetni a gasztronómia Sulyom által képviselt értékeit a résztvevőknek.

 

Így aztán a kijárt út már előttünk állt, és a felnőttek mellett kiváltságos alkamakkor a gyerekeket is elkezdjük csábítani a konyhába.  

 

 

 

Az Aprók Konyhája terveink szerint nem csak egy ünnepi rendezvény gaszttronómiai kiegészítő programja.

A Sarudra látogató gyerekek számára - a helyi nénikkel és bácsikkal együttműködve - e program keretében meg szeretnénk tanítani a hagyományos vidéki ételek készítését, így kenyeret/ kenyérlángost  sütünk, kürtöskalácsot készítünk, de nagy lelkesedéssel vesznek részt a gyerekek a palacsinta sütésben, a szabad tűzön készíthető ételek fogásainak ellesésében, de sokuk számára manapság már külön kaland egy szalonnasütés vagy egy tárcsán készülő sült törpeharcsa elkészítése pl. a Tisza-tó partján... 

 

 

Az Aprók Konyhája ingyenes, zártkörú program.

Az érdeklődők az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetnek a programon való részvételre:

Telefon: 06.30.377.22.55.

SMS:     06.30.9496.814

E-mail:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Az Aprók Konyhája mézekalácskészítő kuktaképző 2024- ben az alábbi időpontokban kerül megrendezésre, a Sulyom Tájétteremben (3386 Sarud, Kossuth út 2.)

I. hétvége:      november 30. (Szombat), december 1. (Vasárnap)        09.00- 11.00

II. hétvége:     december 7.(szombat), december 8. (Vasárnap)            09.00- 11.00

III. hétvége:    december 14. (Szombat), December 15. (Vasárnap)      09.00- 11,00

 

 

Szeretettel váruk minden gyereket és gyerekes családot a Sulyomban, a Tisza-tó Slow Living éttermében.

 

Sulyom.

A Tisza-tó Tájétterme

 

www.sulyom.hu

 

 

EZÜST FOKOZATOT ért el a Sulyom Tájétterem  az Ízek Viadala -  Egri Bikavérre hangolva főzőversenyen

EZÜST FOKOZATOT ért el a Sulyom Tájétterem az Ízek Viadala - Egri Bikavérre hangolva főzőversenyen

A SULYOM TÁJÉTTEREM

az EGRI BORVIDÉK Tisza- tavi határát képviselve indul a Egri Bikavér Ünnepi Napok részeként megrendezett kampányban.

 

Az Ízek Viadala  Főzőverseny Egri Bikavérre hangolva egy olyan kezdeményezés, amelynek küldetése az Egri Bikavér (az Egri Borvidék) és a Heves vármegyei gasztronómia összekapcsolása, összekovácsolása, népszerűsítése, közösségi élmény nyújtása, vendégszám növelése a térség vendéglátó egységeiben.

Egy misszióra invitálták a szervezők Eger és a térség éttermeinek séfjeit (tulajdonosait), hogy találjanak ki Egri Bikavér mellé illő fogásokat, a bort akár alkotóelemként is felhasználva.

 

A nemes ügy mellett több, mint fél tucat egri étterem, és a NOMÁD és a Tisza-tó partjáról a Sulyom Tájtterem tette le a voksát és vállalta a megmérettetést.

 

Hogyan történt az értékelés?
A pontok felét a szakmai zsűri adja, a másik felét a vendégek.

 

A szakmai zsűri:

  • Kautzky Armand, egri születésű Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész, aki maga is otthonosan mozog a konyhában, szerepelt a MasterChef VIP televíziós műsorban
  • Stiller Tamás kreatív séf, médiaszemélyiség

 

A szakmai értékelésben pontokat jelent:

  • minél több helyi termék felhasználása, megjelenítése (1 pont)
  • szezonalitás figyelembevétele (1 pont)
  • az Egri Bikavér kreatív felhasználása az ételben (ötletesség, technológia, újszerű megközelítés) (1 pont)
  • az ételhez illeszthető legyen az Egri Bikavér (1 pont)
  • alapkövetelmény az ízletes szép étel (1-6 pont)

Összesen megszerezhető pontszám: 10 pont

 

Közönségszavazás menete: 

Az érdeklődő vendégek egy menetlevél alapján látogathatják meg az érintett éttermeket, cukrászdákat, kóstolhatják a nevezett ételeket, majd szavazhatnak az alábbi kategóriákra:

  • legjobb előétel
  • legjobb főétel
  • legjobb desszert

A vendégek három egyszerű tényező alapján fognak szavazni: étel (ízélmény és külalak) 1-4 pont, éttermi hangulat 1-3 pont, kiszolgálás minősége 1-3 pont.
Nemcsak az étel versenyez, hanem az étterem is.
Összesen szerezhető pont: 10 pont

 

Az ízek Viadala  Séfek Versenyén maximálisan szerezhető pontszám: 20 pont

 

Közönségszavazás: 

Október 1-18-ig, ez idő alatt az érdeklődők végigjárják a pályázott éttermeket és szavaznak a weboldalon keresztül.

A szavazásban csak azok a Vendégek vehettek részt, akik at fenti időszak alatt felkeresték a versenyben lévő éttermeket - és ott a látogatás igazolásaként FOTÓKAT is készítettek és azokat fel is töltötték a nevezési felületre.

 

A Sulyom Tájéttem fogásait Mikk Szabolcs és Halmai Bence, a Sulyom séfjei hangolták az Egri Bikavérre.

A Sulyom fogásaihoz a St. Andrea Szőlőbirtok Egri Bikavéreit párosítottuk, és azokkal is készítettük a nevezett ételeinket.

 

 

Szeretettel várunk Benneteket egész évben!

 

 

A Sulyom Tájétterem csapata

 

Contact

Kossuth út 2.,
Sarud 3386
Booking:
+36 70 5912 712
foglalas@sulyom.hu
Official requests:+36309496814

Follow Us!

TAKE A SEAT IN OUR RESTAURANT

Wednesday to Sunday
12.00 AM - 08.00 PM
Our kitchen is open until 07:30 PM