
A Tisza-tó ősszel is csodálatos, így mutatunk nektek 6 programlehetőséget, ami előtt vagy után, a Sulyom Tájétteremben szeretettel várunk titeket séfünk, Mikk Szabolcs és a Sulyom konyha csapatának ételeivel.
1. Túra
Ősszel eljön itthon a túrázás szerelmeseinek időszaka, ami kiváló program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Tisza-tó tanösvényei gyönyörűek és gyerekekkel is könnyedén teljesíthetőek, így szívből ajánljuk, mint programlehetőség.
A túra végén a Sulyom Tájétteremben nem csak finom ételek várnak, hanem hazánk éttermei között az egyik legnagyobb gyerekrészleg is nálunk található. A kutyusokkal túrázók figyelmét is felhívjuk, hisz az Év Kutyabarát Helye különdíját
2023-ban éttermünk nyerte el, gyertek bátran kedvencetekkel együtt.
A tanösvények listáját ITT éritek el, túraútvonalakat pedig az Élményfalu oldalán taláhattok.
2. Kerékpár, futás
Az őszi időjárás a kerékpárosoknak és a futóknak is egyaránt kedvez, így a Tisza-tó megkerülését, mint hétvégi program, most érdemes betervezni. Természetesen a kerékpártúra és a futás után is szeretettel várunk titeket éttermünkben.
3. Fotózás
Az őszi táj az egyik legvarázslatosabb a fotósok számára. A Tisza-tó adottágait érdemes kihasználni ebben az évszakban is. Szeretettel fogadunk éttermünkbe látványos és szép természetfotókat, amit szívesen mutatunk meg vendégeinknek éttermünk falán.
4. Állatsimogató
Ha családdal választjátok hétvégére a Tisza-tavat, akkor a Tisza-tavi MiniZoo kihagyhatatlan program. Az Apraja Farmja Parasztudvar – a Tisza-tavi MiniZOO küldetését és állatparkját a vidéki élet hagyományaihoz igyekeznek illeszteni. A magyar falvak háziállatait (vagy azok családjába tartozó – kisebb, kedvesebb fajokat) szeretnék bemutatni a gyerekeknek, ami felejthetelen élmény marad számukra.
5. Lovaglás
A Huculudvar Sarudon lovaglási lehetőséget biztosít kicsiknek és nagyoknak. A hétvége egyik programállomásának is kitünő választás, hisz a kicsik megismerkedhetnek a lovakkal, futószáron prfoi oktatók mellett próbálhatják ki a lovaglást, míg a gyakorlottabbak terepre is kimehetnek. Bejelentkezés szükséges, bátran keressétek őket.
6. Gasztronómia
A Sulyom Tájétterem sok szempontból úttörő volt a térségben, hiszen a minőségi alapanyagok mellett, fontos számunkra a fenntarhatóság is. A Sulyom Élménykert azért jött létre, hogy biztosak lehessünk benne, valóban minőségi alapanyagok kerülnek a vendégeink tányérjaira. Az ételeink elsősorban szezonális alapanyagokból készülnek, kihasználva a természet adta lehetőségeket.
Séfünk, Mikk Szabolcs állandó étlapunk mellett, rendszeresen megújuló séf ajánlataival várja vendégeinket, hogy az Élménykertben termelt alapanyagok frissen kerülhessen felhasználásra.
Örömmel tölt el minket, hogy a Sulyom Tájétteremmel együtt, a Tisza-tó térségében a minőségi vendéglátás egyre nagyobb szerepet kap másoknál is és együtt fejődhetünk más éttermekkel a hazai gasztronómia világában.
Szívből ajánljuk, hogy a térség többi kiváló éttermét is próbáljátok ki.

Éttermünk a nyitásunk óta több elismerésben is részesült, ami számunkra egy visszacsatolás arról, hogy jó úton haladunk. Minden elismerésre egyformán büszkék vagyunk, hiszen minden díj éttermünk és munkatársaink munkáját ismeri el.
A tisza-tavi térségben a Sulyom Tájétterem kapott először Best of Hungary / Új Éttermek / Best os Budapest kitüntetést. A „Best of Budapest & Hungary” egy független minősítési rendszer, melyet a Budapest Week Publishing alapított immár 30 éve azért, hogy a közönség figyelmét a legjobb hazai szállodákra, vendéglátókra és egyéb szolgáltatókra irányítsa. Ez a díj nem más, mint a minőség mércéje – garancia arra, hogy a szolgáltatást igénybe vevők, bármikor is térnek vissza az adott helyszínre, ugyanazzal a magas színvonalú szolgáltatásnyújtással fognak találkozni, amit már megszoktak.
Idén (2024) másdik alkalommal kerültünk be Magyarország TOP100 éttermei közé. 2023-ban a 97. hellyel kerültünk be a TOP100 éttermek közé, majd idén sikerült kicsit előrébb lépni egy még előkelőbb, 92. helyere. A Dining Guide tesztelői az idei évben is közel ötszáz vendéglátóhelyet látogattak meg, hogy a TOP100 ÉTTEREMKALAUZ 2024-as kiadványát és toplistáit összeállítsák. A Sulyom Tájétterem számára hatalmas elismerés bekerülni az ország legjobb éttermei közé, hisz egy pici falu étterme vagyunk, ahova a vendégeink elsősorban miattunk és séfünk ételei miatt érkeznek.
2023-ban az Év Kutyabarát Éttereme különdíj nyertesei lettünk, hisz mi a négylábú kedvenceket ugyanolyan szeretettel látjuk, mint a velük érkező gazdikat.
Az idei év egyik meglepetése a SVÉT Sakura kitüntetésünk volt. A SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület) a hazai gasztronómiában keresik azokat a hangulatos vendéglőket, ahol az ínyenc utazót szeretettel látják, ahol olyan séfek főznek, akik a szívből jövő vidéki vendéglátásba hisznek. Partnerükkel, a Toyota Sakura-Kft-vel karöltve megalapították a Sakura (cseresznyevirág)-díjat, mellyel éppen ezeket a kimagasló teljesítményeket szeretnénk elismerni. Bízunk benne, hogy jövőre még több virággal gazdagodhatunk.
Az év másik meglepetése a Street Kitchen Guide 2024-es könyve volt, amiben Magyarország 500 legjobb vendéglátóhelyét gyűjtötték össze szerte az országban, ha kis hazánkban útnak indulsz, akkor biztosan megtaláld a környék legjobb éttermét.
Természetes, hogy azon kívül, hogy nagyon büszkék vagyunk ezekre az elsimerésekre / díjakra, az álmok itt nem érnek véget, sőt még nagyobb céljaink vannak. Hosszú út áll még előttünk, de a visszaigazolások alapján jó irányba tartunk és ez még keményebb munkára sarkall minket.
Rendkívül boldogok vagyunk, hogy a Tisza-tavi térség már nem csak a természeti adottságairól híres, hanem a gasztronómia is egyre nagyobb teret kap és ennek mi is részesei, sőt úttörői lehetünk. Várunk szeretettel a Sulyom Tájétterembe, hogy együtt mehessünk ezen az úton, hisz nélkületek, vendégek nélkül ezek a díjak sem lennének.