Aprók Konyhája- a Sulyom Kulináris Műhely gyerek foglalkoztató programja

Aprók Konyhája- a Sulyom Kulináris Műhely gyerek foglalkoztató programja

Immár harmadik alkalommal mutatkozik be az ADVENTI időszakban az APRÓK KONYHÁJA, 

a Sulyom Kulináris Műhely Gyerek Foglalkoztató programja.

 

A Sulyom Tájétterem soha nem csupán úgy tekintett magára, mint egy jó étterem a Tisza-tó partján.

2021-es nyitása óta folyamatosan keresi annak a lehetőségét, hogy egy SLOW LIVING szemléletű, komplex gasztronómia attrakcióként azonosíthassa magát.

Ennek szellemében várjuk az egyediségre, a szokatlanra, a minőségre, a minőségi ételekre, emberközeli értékekre, különleges hangulatra, nyugalomra és odafigyelésre vágyó vendégeinket.

 

A küldetésünk egyik legegyedibb szívmelengető programja az Aprók Konyhája, melynek ötlete a St. Andrea Szőlőbirtok felkérése alapján született meg 2022-ben.

Az Aprók Konyhája egy gyerek foglalkoztató program, aminek a fókuszában a GASZTRONÓMIA áll. Ha le szeretnénk fordíteni a nevet magyarról magyarra, akkor egyszerűen egy tematikus KISKUKTA képzőként lehetne azonosítani a tevékenységet. Az ötlet onnan fogant, hogy azt láttuk a Sulyomban, hogy a gyerekek egyik legkedveltebb játéka az ÉtteremJátszóházunkban a gyerek konyha, ahol nagy szeretettel sütnek- főznek és tálalják fel a szüleiknek a helyben elkészített "finomságokat" szüleiknek...

 

 A Sulyomban már a nyitás környékén felmerült főleg a fiatalabb Hölgy vendégeink részéről az igény, hogy szívesen meglepnék párjukat a Sulyom stílusában otthon elkészíthető ételekkel. Engedve ennek a "nyomásnak" néhány Barátunk számára adtunk leckéket a Sulyom szakácsainak tudásából és a kiváltságosak néhány féltett receptünk titkaiit is elleshették. Ezekből a szinte privát programokból nőtte ki magát a Sulyom Exclusive főzőiskolája, a Sulyom Kulináris Műhely, ahol kis csoportokban - akár zártkörű, akár nyitott tematikus programként - igyekszünk megismertetni a gasztronómia Sulyom által képviselt értékeit a résztvevőknek.

 

Így aztán a kijárt út már előttünk állt, és a felnőttek mellett kiváltságos alkamakkor a gyerekeket is elkezdjük csábítani a konyhába.  

 

 

 

Az Aprók Konyhája terveink szerint nem csak egy ünnepi rendezvény gaszttronómiai kiegészítő programja.

A Sarudra látogató gyerekek számára - a helyi nénikkel és bácsikkal együttműködve - e program keretében meg szeretnénk tanítani a hagyományos vidéki ételek készítését, így kenyeret/ kenyérlángost  sütünk, kürtöskalácsot készítünk, de nagy lelkesedéssel vesznek részt a gyerekek a palacsinta sütésben, a szabad tűzön készíthető ételek fogásainak ellesésében, de sokuk számára manapság már külön kaland egy szalonnasütés vagy egy tárcsán készülő sült törpeharcsa elkészítése pl. a Tisza-tó partján... 

 

 

Az Aprók Konyhája ingyenes, zártkörú program.

Az érdeklődők az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetnek a programon való részvételre:

Telefon: 06.30.377.22.55.

SMS:     06.30.9496.814

E-mail:   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Az Aprók Konyhája mézekalácskészítő kuktaképző 2024- ben az alábbi időpontokban kerül megrendezésre, a Sulyom Tájétteremben (3386 Sarud, Kossuth út 2.)

I. hétvége:      november 30. (Szombat), december 1. (Vasárnap)        09.00- 11.00

II. hétvége:     december 7.(szombat), december 8. (Vasárnap)            09.00- 11.00

III. hétvége:    december 14. (Szombat), December 15. (Vasárnap)      09.00- 11,00

 

 

Szeretettel váruk minden gyereket és gyerekes családot a Sulyomban, a Tisza-tó Slow Living éttermében.

 

Sulyom.

A Tisza-tó Tájétterme

 

www.sulyom.hu

 

 

Elérhetőség

Kossuth út 2.,
Sarud 3386
Asztalfoglalás:
+36 70 5912 712
foglalas@sulyom.hu
Hivatalos ügyek:+36309496814

Kövessen bennünket!

Foglaljanak helyet éttermünkben

Nyitvatartás 
Hétfő: ZÁRVA
Kedd: ZÁRVA
Szerda: ZÁRVA
Csütörtök: 12:00 - 20:00
Péntek: 12:00 - 20:00
Szombat: 12:00 - 20:00
Vasárnap: 12:00 - 20:00