Országos Étteremhét - Sulyom Tájétterem, Sarud  október 10- 27.

EZÜST FOKOZATOT ért el a Sulyom Tájétterem az Ízek Viadala - Egri Bikavérre hangolva főzőversenyen

A SULYOM TÁJÉTTEREM

az EGRI BORVIDÉK Tisza- tavi határát képviselve indul a Egri Bikavér Ünnepi Napok részeként megrendezett kampányban.

 

Az Ízek Viadala  Főzőverseny Egri Bikavérre hangolva egy olyan kezdeményezés, amelynek küldetése az Egri Bikavér (az Egri Borvidék) és a Heves vármegyei gasztronómia összekapcsolása, összekovácsolása, népszerűsítése, közösségi élmény nyújtása, vendégszám növelése a térség vendéglátó egységeiben.

Egy misszióra invitálták a szervezők Eger és a térség éttermeinek séfjeit (tulajdonosait), hogy találjanak ki Egri Bikavér mellé illő fogásokat, a bort akár alkotóelemként is felhasználva.

 

A nemes ügy mellett több, mint fél tucat egri étterem, és a NOMÁD és a Tisza-tó partjáról a Sulyom Tájtterem tette le a voksát és vállalta a megmérettetést.

 

Hogyan történt az értékelés?
A pontok felét a szakmai zsűri adja, a másik felét a vendégek.

 

A szakmai zsűri:

  • Kautzky Armand, egri születésű Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész, aki maga is otthonosan mozog a konyhában, szerepelt a MasterChef VIP televíziós műsorban
  • Stiller Tamás kreatív séf, médiaszemélyiség

 

A szakmai értékelésben pontokat jelent:

  • minél több helyi termék felhasználása, megjelenítése (1 pont)
  • szezonalitás figyelembevétele (1 pont)
  • az Egri Bikavér kreatív felhasználása az ételben (ötletesség, technológia, újszerű megközelítés) (1 pont)
  • az ételhez illeszthető legyen az Egri Bikavér (1 pont)
  • alapkövetelmény az ízletes szép étel (1-6 pont)

Összesen megszerezhető pontszám: 10 pont

 

Közönségszavazás menete: 

Az érdeklődő vendégek egy menetlevél alapján látogathatják meg az érintett éttermeket, cukrászdákat, kóstolhatják a nevezett ételeket, majd szavazhatnak az alábbi kategóriákra:

  • legjobb előétel
  • legjobb főétel
  • legjobb desszert

A vendégek három egyszerű tényező alapján fognak szavazni: étel (ízélmény és külalak) 1-4 pont, éttermi hangulat 1-3 pont, kiszolgálás minősége 1-3 pont.
Nemcsak az étel versenyez, hanem az étterem is.
Összesen szerezhető pont: 10 pont

 

Az ízek Viadala  Séfek Versenyén maximálisan szerezhető pontszám: 20 pont

 

Közönségszavazás: 

Október 1-18-ig, ez idő alatt az érdeklődők végigjárják a pályázott éttermeket és szavaznak a weboldalon keresztül.

A szavazásban csak azok a Vendégek vehettek részt, akik at fenti időszak alatt felkeresték a versenyben lévő éttermeket - és ott a látogatás igazolásaként FOTÓKAT is készítettek és azokat fel is töltötték a nevezési felületre.

 

A Sulyom Tájéttem fogásait Mikk Szabolcs és Halmai Bence, a Sulyom séfjei hangolták az Egri Bikavérre.

A Sulyom fogásaihoz a St. Andrea Szőlőbirtok Egri Bikavéreit párosítottuk, és azokkal is készítettük a nevezett ételeinket.

 

 

Szeretettel várunk Benneteket egész évben!

 

 

A Sulyom Tájétterem csapata

 

Elérhetőség

Kossuth út 2.,
Sarud 3386
Asztalfoglalás:
+36 70 5912 712
foglalas@sulyom.hu
Hivatalos ügyek:+36309496814

Kövessen bennünket!

Foglaljanak helyet éttermünkben

Nyitvatartás 
Hétfő: ZÁRVA
Kedd: ZÁRVA
Szerda: ZÁRVA
Csütörtök: 12:00 - 20:00
Péntek: 12:00 - 20:00
Szombat: 12:00 - 20:00
Vasárnap: 12:00 - 20:00