Aprók Konyhája- a Sulyom Kulináris Műhely gyerek foglalkoztató programja
Immár harmadik alkalommal mutatkozik be az ADVENTI időszakban az APRÓK KONYHÁJA,
a Sulyom Kulináris Műhely Gyerek Foglalkoztató programja.
A Sulyom Tájétterem soha nem csupán úgy tekintett magára, mint egy jó étterem a Tisza-tó partján.
2021-es nyitása óta folyamatosan keresi annak a lehetőségét, hogy egy SLOW LIVING szemléletű, komplex gasztronómia attrakcióként azonosíthassa magát.
Ennek szellemében várjuk az egyediségre, a szokatlanra, a minőségre, a minőségi ételekre, emberközeli értékekre, különleges hangulatra, nyugalomra és odafigyelésre vágyó vendégeinket.
A küldetésünk egyik legegyedibb szívmelengető programja az Aprók Konyhája, melynek ötlete a St. Andrea Szőlőbirtok felkérése alapján született meg 2022-ben.
Az Aprók Konyhája egy gyerek foglalkoztató program, aminek a fókuszában a GASZTRONÓMIA áll. Ha le szeretnénk fordíteni a nevet magyarról magyarra, akkor egyszerűen egy tematikus KISKUKTA képzőként lehetne azonosítani a tevékenységet. Az ötlet onnan fogant, hogy azt láttuk a Sulyomban, hogy a gyerekek egyik legkedveltebb játéka az ÉtteremJátszóházunkban a gyerek konyha, ahol nagy szeretettel sütnek- főznek és tálalják fel a szüleiknek a helyben elkészített "finomságokat" szüleiknek...
A Sulyomban már a nyitás környékén felmerült főleg a fiatalabb Hölgy vendégeink részéről az igény, hogy szívesen meglepnék párjukat a Sulyom stílusában otthon elkészíthető ételekkel. Engedve ennek a "nyomásnak" néhány Barátunk számára adtunk leckéket a Sulyom szakácsainak tudásából és a kiváltságosak néhány féltett receptünk titkaiit is elleshették. Ezekből a szinte privát programokból nőtte ki magát a Sulyom Exclusive főzőiskolája, a Sulyom Kulináris Műhely, ahol kis csoportokban - akár zártkörű, akár nyitott tematikus programként - igyekszünk megismertetni a gasztronómia Sulyom által képviselt értékeit a résztvevőknek.
Így aztán a kijárt út már előttünk állt, és a felnőttek mellett kiváltságos alkamakkor a gyerekeket is elkezdjük csábítani a konyhába.
Az Aprók Konyhája terveink szerint nem csak egy ünnepi rendezvény gaszttronómiai kiegészítő programja.
A Sarudra látogató gyerekek számára - a helyi nénikkel és bácsikkal együttműködve - e program keretében meg szeretnénk tanítani a hagyományos vidéki ételek készítését, így kenyeret/ kenyérlángost sütünk, kürtöskalácsot készítünk, de nagy lelkesedéssel vesznek részt a gyerekek a palacsinta sütésben, a szabad tűzön készíthető ételek fogásainak ellesésében, de sokuk számára manapság már külön kaland egy szalonnasütés vagy egy tárcsán készülő sült törpeharcsa elkészítése pl. a Tisza-tó partján...
Az Aprók Konyhája ingyenes, zártkörú program.
Az érdeklődők az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetnek a programon való részvételre:
Telefon: 06.30.377.22.55.
SMS: 06.30.9496.814
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Az Aprók Konyhája mézekalácskészítő kuktaképző 2024- ben az alábbi időpontokban kerül megrendezésre, a Sulyom Tájétteremben (3386 Sarud, Kossuth út 2.)
I. hétvége: november 30. (Szombat), december 1. (Vasárnap) 09.00- 11.00
II. hétvége: december 7.(szombat), december 8. (Vasárnap) 09.00- 11.00
III. hétvége: december 14. (Szombat), December 15. (Vasárnap) 09.00- 11,00
Szeretettel váruk minden gyereket és gyerekes családot a Sulyomban, a Tisza-tó Slow Living éttermében.
Sulyom.
A Tisza-tó Tájétterme
www.sulyom.hu