
Spárga ünnep a Sulyom Tájétteremben és Exkluzív Degusztációs Hétvége április 12-13-án!
Lejárt
Különleges gasztronómiai eseményre készülünk a Sulyom Tájétteremben 2025. április 12-13-án! A Tisza-tó partján működő éttermünk teljes hétvégés (szombat-vasárnap) Spárga Degusztációs eseményt szervez, amelyre minden gasztronómiai élményre vágyó vendégünket szeretettel várjuk.
Az exkluzív hétvégét 2 hetes spárgaszezon keretezi április 3-tól április 13-ig, amikor a tavasz egyik legnemesebb zöldségét ünnepeljük változatos fogásokkal.
Exkluzív spárga degusztációs hétvége – 2025. április 12-13. (szombat-vasárnap)
A spárgaszezon csúcspontját jelentő hétvégén séfünk, Mikk Szabolcs, különleges, 5 fogásos kóstolómenüt alkotott, amelyhez gondosan válogatott borokat társítottunk. Ez a hétvége igazi ünnepe lesz a tavasz zöld aranyának!
Teljes degusztációs menüsor a hétvégére:
- Sarudi Tavasz - Meleg előétel
Spárga variáció, hollandi habbal, tökéletes tojással
Allergének: tojás, tejtermék
Bor: Világi pincészet Zöldveltelini '24 (10 cl) - Ébredő természet - Leves
Medvehagymás spárgaleves bacon morzsával
Allergének: tejtermék
Bor: Yealands Sauvignon Blanc '23 (10 cl) - Sarudi Sertésszűz - Főétel I.
Spárga veluté és burgonya pave
Allergének: tejtermék
Bor: Thummerer Batonnage Chardonnay '23 (10 cl) - Hullámok titkai - Főétel II.
Sült paradicsomkrémes garnélás tagliatelle spárgával, tigrisrák koronával
Allergének: glutén, tojás, tejtermék, rák
Bor: Colos du Mont-Olivet Lirac Rosé '23 (10 cl) - Tisza-tavi Napsugár - Desszert
Macha teás sajttorta eper variációkkal
Allergének: tojás, glutén, diófélék, tejtermék
Bor: Gróf Degenfeld szamorodni '20 (4 cl)
A teljes degusztációs menü ára: 21.000 Ft/fő
Borsor kiegészítés: 7.500 Ft/fő
Fontos! A degusztációs menühöz előzetes regisztráció szükséges! Online asztalfoglalás esetén kérjük, a megjegyzés mezőbe írjátok be: SPÁRGA ÜNNEP
Spárgaszezon a Sulyom konyhájában – 2025. április 3-13.
A degusztációs hétvége mellett április 3-tól 13-ig éttermünk állandó kínálatában is megjelennek a spárgás különlegességek. Séfünk a szezon legfrissebb alapanyagával készült exkluzív fogásokat alkotott, amelyek a Sulyom filozófiáját tükrözik: helyi alapanyagok modern feldolgozását, a "Tisza-tó új ÉtelStílusának" megteremtését.
"A spárga az egyik legnemesebb zöldség, amelyet a tavasz kínál nekünk. Különleges, finom íze és számos elkészítési módja miatt az egyik kedvenc alapanyagom" - vallja séfünk, aki ezúttal is különleges kulináris utazásra invitálja vendégeinket.
A menüsor, ami a tavasz ízeit hozza el (április 3-13.)
Meleg előétel - Sarudi Tavasz
Spárga variáció, hollandi habbal, tökéletes tojással
Allergének: tojás, tejtermék
3.900 Ft
Főétel - Sarudi Sertésszűz
Spárga veluté és burgonya pave
Allergének: tejtermék
6.100 Ft
Desszert - Tisza-tavi Napsugár
Macha teás sajttorta eper variációkkal
Allergének: tojás, glutén, diófélék, tejtermék
2.800 Ft
Miért válasszatok minket?
A Sulyom Tájétterem Magyarország TOP 100 étterme (92. hely, 2024), számos elismeréssel büszkélkedhetünk, köztük a SVÉT Sakura díjjal, és a 20 legjobb túrógombóc egyikének címével. 2025-ben pedig a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai lettünk és elnyertük Az Év Kutyabarát Étterme díjat.
Kényelmi szolgáltatások a tökéletes élményért
Éttermünk nem csak kiváló konyhájáról ismert, hanem extra szolgáltatásainkról is:
- Elektromos autó töltés: 2 db elektromos töltő áll elektromos járművel érkező vendégeink rendelkezésére.
- Kutyabarát környezet: Pórázon tartott négylábú barátaitokat is szeretettel fogadjuk, számukra külön étlappal is készülünk.
- Sofőr szolgálat: Előzetes egyeztetés esetén vendégeink szállítását is vállaljuk, hogy nyugodtan élvezhessétek borainkat.
- Játszóház: Családoknak sem kell kompromisszumot kötniük, játszóházunk garantálja a gyermekek szórakozását, miközben a szülők zavartalanul élvezhetik a kulináris élményeket.
- Szálláslehetőség: Ha hosszabb kikapcsolódást terveztek, vagy szeretnétek élvezni borainkat, előzetes egyeztetés esetén szállást is tudunk biztosítani az Élményfalu keretében.
Praktikus információk
Spárgaszezon a Sulyomban: 2025. április 3-13.
Spárga Degusztációs Hétvége: 2025. április 12-13.
Nyitvatartás: Csütörtök - Vasárnap: 12:00 - 20:00, Hétfő - Szerda: Zárva
Helyszín: Sarud, 3386, Sulyom Tájétterem, Kossuth út 2.
A helyek limitáltak, ezért érdemes mielőbb asztalt foglalni a különleges spárgaélményért! Ne felejtsétek el a foglalás során a "SPÁRGA ÜNNEP" megjegyzést feltüntetni!
Fedezzétek fel a tavasz ízeit, és csatlakozzatok hozzánk a Tisza-tó partján egy felejthetetlen gasztronómiai élményért!
NYITVATARTÁS:Foglaljanak helyet éttermünkben
Hétfő: ZÁRVA
Kedd: ZÁRVA
Szerda: ZÁRVA
Csütörtök: 12:00 - 20:00
Péntek: 12:00 - 20:00
Szombat: 12:00 - 20:00
Vasárnap: 12:00 - 20:00